Поділитись:

На Волині може з'явитися новий завод

Середа, 08 липня 2020, 17:00
На Волині може з'явитися новий завод

фото ілюстративне 

На Волині може з'явитися завод із виробництва цементу із породи шахтних териконів.

Таке питання обговорили на засідання постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, ПЕК, архітектури, будівництва та ЖКГ Волиньради 8 липня, – інформують у пресслужбі. 

Начальник управління економічного розвитку та торгівлі ОДА Сергій Халецький розповів, що у квітні в області розпочали роботи із впровадження інвестиційного проєкту з виробництва цементу із породи шахтних териконів. Він зауважив, що з такою ініціативою виступило місцеве підприємство "Сонарсен" та отримало підтримку виконавчої влади.

"22 квітня нами було підписано меморандум для формалізації усіх подальших спільних дій. Це виробництво має стати усіпшним прикладом державно-приватного партнерства. Наразі чекаємо на узгодження Фондом держмайна України, механізму передачі породи шахтних териконів, для її подальшої переробки. Для Волині – це створення додаткових 200-300 робочих місць та збільшення податкових надходжень до бюджетів всіх рівнів на суму у понад 7 млн грн на рік. Відповідно до договору за 3 роки має бути збудований сучасний завод, що виготовлятиме цемент різних марок від М-500 до 1500, що буде продаватися в межах України та експортуватиметься за кордон. Загальна вартість проєкту становить близько 60 мільйонів євро", – наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів