Поділитись:

Як обрати найкращий дошкільний заклад для дитини: поради Валентини Галущак (відео)

П'ятниця, 17 липня 2020, 15:00
Як обрати найкращий дошкільний заклад для дитини: поради Валентини Галущак (відео)

фото ілюстративне

Аби обрати найкращий навчальний заклад для дитини, передусім потрібно поспілкуватися з його керівником.

Про це розповіла засновниця Happy Kids Club і приватної школи Years Валентина Галущак під час онлайн-зустрічі у рамках проєкту «Школа свідомого громадянина», організованого Громадянським Рухом «СВІДОМІ», засновником якого є депутат Луцької міської ради Андрій Покровський.

Перш за все, зазначила Валентина Галущак, батькам потрібно визначитися, куди вони хочуть прилаштувати дитину – в дитячий садок чи в маленьку школу, тобто що вони хочуть бачити "на виході".

"Якщо ми хочемо, щоб дитина цілий день проводила з дітьми, щоб розуміла всі режимні моменти, щоб постійно була в колективі і таким чином тренувала не тільки свої навчальні навички, але й соціальні, тоді ми говоримо про садочок. Якщо ми говоримо про те, щоб дитину навчили читати, писати, рахувати – тоді це маленька школа", – пояснила засновниця Happy Kids Club і приватної школи Years.

Але в будь-якому випадку потрібно починати зі спілкування з керівником.

"Ми можемо обрати вихователя, але жоден заклад не дає гарантії, що цей вихователь буде з групою до закінчення... Ми не можемо орієнтуватися на вихователя. Як правило, після спілкування з керівником ти розумієш, яких принципів дотримується керівник, чи є певна концепція закладу, чи вона витримується. Якщо в спілкуванні з керівником встановлюється певний рівень довіри, то ти можеш зрозуміти, що у випадку, коли тебе щось не влаштовує, ти зможеш прийти до цієї людини і конструктивно про це поговорити", – зазначила Валентина Галущак.

Хороший керівник, додає вона, буде дбати і про безпеку в групах, і про тих вихователів, які йдуть до дітей, і про навчання, і про спілкування з батьками.

А далі батькам варто дивитися, в яких умовах перебуватиме дитина, адже не всі заклади можуть собі дозволити комфортні умови, оскільки є фактори, які не залежать від керівника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів