Поділитись:

Краще WhatsApp: Google запустила месенджер, який працює без інтернету

Субота, 18 липня 2020, 21:02
Краще WhatsApp: Google запустила месенджер, який працює без інтернету

Так склалися обставини, що найбільшим і найвідомішим на ринку сервісом для спілкування є WhatsApp, а користується він колосальною популярністю по всій земній кулі, так як його на постійній щоденній основі використовують більш ніж 2 млрд людей, що проживають в різних самих різних частинах світу.

Про це йдеться на сайті Технофан.

Всі вони з його допомогою можуть обмінюватися текстовими повідомленнями, здійснювати голосові дзвінки, дзвонити по відеозв’язку, ділитися місцем розташування, спілкуватися в групових чатах, а також, крім того, здійснювати цілу масу будь-яких інших дій, не відчуваючи при цьому ніяких складнощів. Проте, у даного сервісу є величезний недолік, хоча такий є і у всіх його конкурентів.

Справа в тому, що жоден сучасний месенджер не в змозі якимось чином працювати без інтернету, тому якщо доступу до глобальної мережі немає, використовувати його будь-яким чином абсолютно ніяк виявиться неможливо, і це, звичайно, створює певні незручності, особливо у час поїздок по світу, адже роумінг варто вкрай дорого. Якщо ще недавно з усім цим доводилося так чи інакше миритися, то тепер, зараз, ні в чому такому вже немає абсолютно ніякої потреби. Вся справа в тому, що Google вирішила запустити свій новий месенджер, а головна його перевага полягає в тому, що він працює без доступу до глобальної мережі, тобто, простіше кажучи, можна здійснювати неймовірно багато різних самих різних дій без грошових витрат.

Краще WhatsApp: Google запустила месенджер, який працює без інтернету

Все це стало можливим завдяки протоколу передачі даних під назвою RCS, який вже є в мережі більш ніж 50 операторів зв’язку в різних країнах світу, але переважно звичайно ж в США і в Європі. Даний протокол був створений компанією Google в якості сучасної заміни SMS, а пропонує він користувачам відразу декілька важливих переваг. Так, більше немає ніякого обмеження на число пересилаються символів, а всі повідомлення доставляються миттєво. Більш того, підтримується як звіт про прочитання, так і про доставку, тому можна буде легко і просто дізнатися, прочитав співрозмовник повідомлення, або ж ні. Найважливіше те, що за такого роду повідомлення нового формату зовсім нічого не потрібно платити, що, в свою чергу, робить їх вкрай привабливими.

Щоб відправляти повідомлення RCS їх підтримка повинна бути як в мережі свого оператора зв’язку, так і такого, послугами якого користується співрозмовник. Втім, якщо такий ній, це не страшно, тому що доставка повідомлень такого формату можлива також і через інтернет. Все працює вкрай просто, так як досить з магазину Google Play встановити на смартфон додаток під назвою Android Messages, після чого, слідом за цим, все відразу ж автоматично запрацює без будь-яких складнощів, хоча, можливо, буде потрібно вручну активувати відправку повідомлень за стандартом RCS. Очікується, що вже в найближчі 3 – 5 років підтримка нового протоколу передачі даних, заміни SMS, з’явиться в мережах всіх стільникових операторів в світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів