Поділитись:

Мін’юст продає «сертифікати» на користування платними камерами в СІЗО

П'ятниця, 24 липня 2020, 19:31
Мін’юст продає «сертифікати» на користування платними камерами в СІЗО

фото ілюстративне 

У Міністерств юстиції України почала діяти нова послуга – сплата за користування платними камерами наперед.

Будь-яка особа, взята під варту, має право надати адміністрації СІЗО підтвердження оплати «Послуги наперед» та скористатися відповідною платною послугою протягом шести місяців з дня здійснення відповідного платежу. Оплату послуги можна здійснювати знеособлено та не вказуючи конкретний час перебування під вартою, – пояснили в Мін’юсті. 

Таким чином будь-хто може придбати собі (або іншим) місце у будь-якій з платних камер, які вже відкриті у 19 установах виконання покарань, та скористатися можливістю «відвідати» слідчий ізолятор протягом 6 місяців.

Заяву про надання «Послуги наперед» можна подавати як письмово, так і в електронній формі через автоматизовану систему «Онлайн будинок юстиції», здійснивши кілька простих кроків:

  • Перейти за посиланням https://online.minjust.gov.ua/kvsn/
  • Обрати місце надання послуги (найменування слідчого ізолятора).
  • Обрати календарний період (доба, тиждень, місяць), за який маєте намір сплатити кошти за користування платною послугою.
  • Сплатити вартість послуги.

Після здійснення оплати потрібно просто роздрукувати квитанцію з ідентифікатором платежу (цифровий або QR-код). 

Якщо протягом 6 місяців ніхто так і не скористається «Послугою наперед», а значить – не потрапив під варту, кошти за невикористані дні будуть зараховані до спеціального фонду державного бюджету СІЗО як благодійна допомога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів