Поділитись:

Хто є інвестором будівництва ТЕС на Волині

Середа, 17 серпня 2016, 12:00
Хто є інвестором будівництва ТЕС на Волині

Інвестором будівництва теплової електростанції в Іваничівському районі Волинської області виступає Європейський інвестиційний фонд.

Про це у коментарі діловому виданню "Конкурент" розповів директор з капітального будівництва ПАТ "Теплоенергомонтаж" Василь Ромашко.

Це публічне акціонерне товариство та ВАТ "Харківський науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут "Енергопроект" є ініціаторами будівництва ТЕС.

Зі слів Василя Ромашко, рішення будувати ТЕС на території України зумовлене закриттям атомних станцій в Німеччині до 2020 року. Таким чином волинська теплова електростанція, яка частково постачатиме електроенергію до Європи, допоможе врегулювати енергосистему ЄС.

На будівництво ТЕС потрібно приблизно 490 мільйонів євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА ВОЛИНІ ХОЧУТЬ ЗБУДУВАТИ ТЕС

Довідково:

Європейський інвестиційний фонд – створений 1994 року для фінансування інвестицій у малі й середні підприємства (МСП). Головний акціонер Європейського інвестиційного фонду (ЄІФ) – Європейський інвестиційний банк.

Європейський інвестиційний фонд працює з малими й середніми підприємствами не безпосередньо, а через фінансових посередників; його діяльність зосереджена в галузі ризикового капіталу та надання гарантій. Європейський інвестиційний фонд інвестує малі та середні підприємства в межах Європейського Союзу та у країнах-кандидатах.

Надрукувати
мітки:
коментарів