Поділитись:

Чому створення чотирьох районів на Волині – це добре

Середа, 05 серпня 2020, 14:00
Чому створення чотирьох районів на Волині – це добре

Затвердження чотирьох районів на Волині замість трьох, як було передбачено досі, є великим здобутком та наслідком консультацій і спільної праці мерів Волині, Асоціації міст України та обласної держадміністрації. Про це у "Темі дня" на «Суспільному.Волинь» розповіла Мар’яна Конончук, виконавча директорка Волинського РВ Асоціації міст України.

«Добре, що ми маємо четвертий район і маємо можливості для створення адміністративного округу. Це великий плюс, коли йтиметься про залучення коштів для розвитку наших громад. Для Асоціації міст України не так важливо, де буде адміністративний центр, тим більше, що самоврядних повноважень майбутні районі мати не будуть. Вони будуть швидше адміністративними центрами. Для нас важлива інфраструктура в адміністративному центрі, доступність всіх адміністративних послуг кожному мешканцю громади, дороги. Але будемо вважати, що якщо адмінцентром залишиться Камінь-Каширський, то все ж дороги будуть зроблені і сполучення буде таким, аби задовольняти вимоги всіх мешканців майбутньої громади», - зазначила Мар’яна Конончук.

Вона додала, що поділ на райони є поштовхом для розвитку області.

«Новий територіальний устрій дасть можливість заощадити суттєву кількість коштів, які йшли на оплату адмінресурсу та кадрового ресурсу. Бо з 16 РДА залишається лише 4, вони будуть укрупненні. Найкращі фахівці залишаться на роботі, але оптимізація коштів відбудеться. А по-друге, плюсом є прямі міжбюджетні відносини, коли гроші надходять у громаду і громада самостійно розпоряджається коштами, включаючи і прямі державні субвенції», - додала експертка.

 

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів