Поділитись:

В Україні почався великий продаж старих в'язниць

П'ятниця, 07 серпня 2020, 04:10
В Україні почався великий продаж старих в'язниць

Міністерство юстиції розпочало продаж в'язниць, які не експлуатуються, але на утримання яких держава витрачає кошти. На місці застарілих будівель дозволять будувати заводи, житлові комплекси, торговельні центри тощо. Гроші від проєкту підуть на створення системи нових сучасних слідчих ізоляторів в Україні.

Про це пише Суспільне з посиланням на слова міністра юстиції Дениса Малюська.

"Ми розпочинаємо великий розпродаж в’язниць! Якщо хтось уже уявив, що на наші аукціони прийдуть інвестори і створять мережу в’язниць ЦРУ чи гігантських центрів БДСМ, то вимушений вас розчарувати, навряд чи ми натрапимо на таку екзотику. Не з нашим везінням", – написав міністр юстиції Денис Малюська у Facebook.

Малюська зазначив, що продаж в'язниць не означає те, що засуджених випускатимуть на свободу. Продавати будуть "надлишкове майно, на утримання якого витрачаються кошти".

Міністр припустив, що "тюрми втратять своє цільове призначення і будуть знищені". За словами Малюськи, ключова цінність у цих об’єктах для інвесторів –можливість отримати великі земельні ділянки з уже підведеними інженерними мережами.

"Що виросте на їх місці – заводи, житлові комплекси, ТРЦ – це вже не до нас, а до майбутніх власників та органів місцевого самоврядування, які затверджують генплани, детальні плани території і видають містобудівні умови та обмеження", – заявив міністр.

На брифінгу Малюська уточнив, що йдеться про установи виконання покарань, слідчі ізолятори, виправні центри, а першим запропонованим для продажу об'єктом і Ірпінський виправний центр №132. Міністр зазначив, що наразі 27 в'язниць в Україні знаходяться в "замороженому" стані, тобто не використовуються. За його словами, вже розпочато процес оптимізації 8 установ, які поки функціонують, але також будуть заморожені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів