Поділитись:

В Іспанії закривають борделі через COVID-19

Субота, 22 серпня 2020, 01:42
В Іспанії закривають борделі через COVID-19

Міністерка Іспанії з питань рівності Ірен Монтеро надіслала листа до автономних громад із закликом закрити борделі через пандемію коронавірусу.

Про це повідомляє Суспільне.

"Ми не даємо відтермінування сексуальній експлуатації, ми не даємо відтермінування цій сутенерській індустрії, яка завжди залишається безкарною і абсолютно непрозорою", – цитує Монтеро іспанське видання 20 minutos.

Водночас заступник міністра охорони здоров'я Іспанії Антоніо Сапатеро також рекомендував уникати "зайвих зустрічей" у регіонах, де зареєстрована найбільша кількість випадків COVID-19. Голова Женералітату (уряду) Валенсіанскої спільноти і член Федерального комітету Іспанської соціалістичної робітничої партії Ксімо Пуїга заявив, що "будинки розпусти в Іспанії вже заборонені".

"Відомо, що існують громадські або приватні простори, в яких відбувається проституція. Борделів як таких не існує, є ліцензії на бари, готелі або житлові будинки", – пояснив він, підкресливши, що "Іспанія стикається з проблемою, яка виходить далеко за рамки пандемії, і ця проблема потребує вирішення".

Тим часом один з іспанських регіонів Кастілья-Ла-Манча вже ухвалив рішення про закриття борделів, воно набуде чинности у неділю, 23 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів