Поділитись:

Митниця просить у Волиньради землю

Четвер, 03 вересня 2020, 10:45
Митниця просить у Волиньради землю

Земельні ділянки потрібні митниці для розбудови пунктів пропуску для автомобільного сполучення на державному кордоні України з Республікою Білорусь.

Йдеться про проєктування та будівництво пунктів поблизу сіл Піща та Пулемець, – пише пресслужба Волиньради.

Митниця готується отримати дозволи на   розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок і збирає для цього пакет документів. Наразі ці земельні ділянки площею по 3 га кожна знаходяться в користуванні ДП "Шацьке учбово-дослідне лісове господарство". Волинська митниця має намір отримати від державного підприємства нотаріально засвідчену  згоду на вилучення земельних ділянок. Однак, офіційна переписка митників з лісівниками поки є безрезультатною.

Волинська митниця Дежмитслужби України звернулася до голови Волинської обласної ради Ірини Вахович з проханням допомогти у вирішенні цієї проблеми. Питання розглядали сьогодні на засіданні постійної комісії обласної ради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій.

Депутати  схвалюють  наміри митників в розбудові пунктів пропуску на кордоні. "Це пріорітетні питання для нашої області",- зазначив заступник голови комісії Юрій Гупало і закликав колег підтримати звернення митниці.

Депутатка Надія Ковальчук запропонувала звернутися до виконавчої влади області за роз'ясненнями ситуації, що склалася та надання покрокового алгоритму дій для Волинської митниці. Алла Лісова висловилася за те, щоб звернутися ще й до ДП "Шацьке УДЛГ" з пропозицією посприяти у вирішенні питання зі своєї сторони.

Між тим, Юрій Гупало наполягав, аби відповідне звернення було прийняте більшістю депутатського корпусу на сесії облради, бо таким чином проблема матиме публічний резонанс.

В результаті комісія рекомендувала розробити   проєкт такого звернення, який буде внесений на сесію облради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів