Поділитись:

Без пасажирів і тверезими: для користувачів сігвеїв і гіроскутерів готують правила

Субота, 05 вересня 2020, 11:53
Без пасажирів і тверезими: для користувачів сігвеїв і гіроскутерів готують правила

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт №3023, який, зокрема, передбачає виведення користувачів персонального легкого електротранспорту у нову категорію учасників дорожнього руху.

Документ підтримали 268 нардепів, – пише Економічна правда.

Автори законопроєкту пропонують ввести нову категорію учасників дорожнього руху – "користувачі персонального легкого електротранспорту".

До них належать особи, які рухаються з використанням одно-, дво- або триколісного механічного транспортного засобу, який приводиться в рух за допомогою електричного двигуна (електричні скутери, cігвеі, гіроборди, гіроскутери і т. п.), крім інвалідних колясок та велосипедів, обладнаних електродвигунами, а також визначити їхні права та обов'язки.

При цьому особи, які керують персональним легким електротранспортом, отримають право їздити спеціальними велосипедними доріжками, а в разі їхньої відсутності – по краю проїзної частини дороги, вулиці чи узбіччю.

Також вони будуть зобов'язані використовувати технічно справний і належним чином обладнаний персональний легкий електротранспорт; рухатися по дорогах і спеціальних велосипедних доріжках попутно із загальним потоком транспортних засобів, а при можливості обладнати свій електротранспорт звуковим сигналом і світловідбивачами.

Крім цього, передбачається, що користувачі персонального легкого електротранспорту під часу руху у темну частину добу і в умовах недостатньої видимості повинні мати включену фару і виділити себе з допомогою світловідбивних елементів.

А також – не перевозити пасажирів, якщо їх перевезення прямо не передбачено конструктивним рішенням виробника.

Також пропонують заборонити керувати персональним легким електротранспортом у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, які знижують їхню увагу та швидкість реакції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів