Поділитись:

На Рівненщині отруїлось майже 70 дітей

Субота, 05 вересня 2020, 00:15
На Рівненщині отруїлось майже 70 дітей

фото ілюстративне

У селі Ясногірка Сарненського району отруїлось  майже 70 дітей. Поліція відкрила кримінальне провадження, а навчання в школі призупинили.

Про це пише "Суспільне".

Пресофіцерка Нацполіції області Марія Юстицька каже, що директорка школи в Ясногірці повідомила поліцейським, що у четвер на уроки не прийшли 68 дітей 

"Це учні з різних класів, а одинадцятеро із них звернулося до медзакладу. Усі діти скаржилися на нудоту та блювоту. Після надання допомоги їх відпустили. За попередньою інформацією, отруєння могли спричинити їжа в їдальні або вода, яка постачається централізовано до навчального закладу", – каже Марія Юстицька.

Поліцейські за фактом отруєння дітей відкрили кримінальне провадження.

Про те, що у Ясногірці зафіксували спалах кишкової інфекції серед школярів, у Держпродспоживслужбі області повідомили 4-го вересня. За їхніми даними, дев’ятеро з дітей, які скаржилися на погане самопочуття – харчувалися у школі, решта у навчальному закладі не їли. За інформацією, яку Службі надав керівник місцевого ПМСД, схожі нездужання в селі реєстрували до 1-го вересня, зокрема й серед дорослих.

Наразі триває обстеження харчоблоку школи, водопровідної мережі населеного пункту, спеціалісти проводять лабораторні дослідження. Їх результати матимуть уже в наступну середу, 9-го вересня, – уточнили у Службі.

Районній адміністрації з лабораторного центру повідомили, що перше захворювання серед учнів зафіксували 2 вересня. У 14-ти дітей встановили первинний діагноз - гострий гастроентерит. Усім хворим до 15-ти років, форма перебігу недуги у них легка, повідомили в РДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 травня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
13 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024