Поділитись:

Війна плавців у Луцьку: директор капітулював перед тренером

Понеділок, 07 вересня 2020, 14:51
Війна плавців у Луцьку: директор капітулював перед тренером

Рік тому медійний простір Луцька, а згодом й усієї України сколихнув доволі гучний скандал. Директор місцевої спортивної школи з плавання Олександр Сологуб погнав у шию тренера-викладача Володимира Самчука, коли той готував свого підопічного Максима Ткачука до участі в чемпіонаті світу на базі приватного басейну. 

Традиційно влітку в СДЮШОР з басейну спускають воду, а спортсмени тренуються альтернативно: розвивають фізичні якості, займаючись на вулиці або в тренажерній залі. Така підготовка аж ніяк не підходила Ткачуку, який здобув право представляти Україну на світовій першості у Будапешті.

Замість того, щоб посприяти підлеглому, Сологуб вирішив вставити йому "палицю" в колеса. Спочатку він (з його слів) не дозволив Самчуку проводити індивідуальні тренування поза спортшколою, а потім взагалі звільнив (щоправда, звільнення підписував заступник директора з адміністративно-господарської роботи Володимир Озимко), звинувативши у прогулах. 

Такі дії керівництва обурили батьків дітей та спровокували всеукраїнський резонанс. Петиція про поновлення Самчука на роботі назбирала необхідну кількість голосів менше ніж за добу. Одуматися Сологуба закликав і Національний олімпійський комітет, і заступник міністра молоді та спорту Ігор Гоцул.

Проте ні. Директор твердо стояв на своєму. Навіть демарш 17-х юних спортсменів не змусив його змінити власну думку. У підсумку справа пішла до суду, а Самчук зі своїми підопічними – в басейн військового ліцею, що на Стрілецькій. 

Перша інстанція стала на бік Олександра Сологуба. Тоді Луцький міськрайонний суд відхилив позов Самчука, визнавши звільнення законним. Але тренер не здався. Спочатку його спортсмени переплавали "сдюшорівців", здобувши 19 золотих медалей обласного чемпіонату. А потім він подав апеляцію, яку виграв у травні 2020 року. 

Здавалося б все. Кінець історії. Проте ні!

Наскільки б абсурдно це не виглядало, але директор СДЮШОР теж вирішив боротися з тренером до "останньої краплі крові", перевівши судовий процес у касаційну інстанцію. Щоправда, там він теж програв, а його скаргу залишили без задоволення.

"Постанова суду набирає сили з моменту її прийняття, є остаточною і оскарженню не підлягає", – слова, які нарешті ставлять крапку у війні плавців...

Директор таки капітулював перед тренером. 

P.S. До слова, відповідно до судового рішення, Володимира Самчука не лише поновили на роботі у СДЮШОР. Школа повинна компенсувати йому заробітну плату, яку він не отримував через вимушений прогул (близько року), організований керівництвом. Певно, ви вже зрозуміли, що гроші візьмуть не з кишень винуватців цього фарсу, а з бюджету громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів