Поділитись:

Луцька поетеса презентувала збірку «Русла зап'ясть» (фото)

Неділя, 04 жовтня 2020, 13:50
Луцька поетеса презентувала збірку «Русла зап'ясть» (фото)

У Луцьку представили поетичну збірку поетеси з обласного центру Волині Ольги Ольхової «Русла зап'ясть».

Літературно-музичний вечір пройшов у івент-холі «Passage Interdit» 3 жовтня, – пише "Район.Луцьк".

«Русла зап’ясть» – збірка інтимної лірики, видана у форматі арт-буку у видавництві Саммит-книга. У ній представлені метафоричні та проникні тексти, укладені у ритми розділів та символічно римовані «родимками». Ця книга про крайню відвертість – ту, про яку, іноді, постфактум навіть шкодуєш. На початку лірична героїня максимально відверта і по ходу читання вона приходить до того, що закриває деякі речі.

Це вже третя презентація збірки «Русла зап’ясть». Цього разу у рідному місті авторки. Перед початком заходу усі охочі могли купити закладки і саму книгу, в подарунок до якої додавали оригінальну маску з цитатами віршів. 

Луцька поетеса презентувала збірку «Русла зап'ясть» (фото)Луцька поетеса презентувала збірку «Русла зап'ясть» (фото)Луцька поетеса презентувала збірку «Русла зап'ясть» (фото)Луцька поетеса презентувала збірку «Русла зап'ясть» (фото)Луцька поетеса презентувала збірку «Русла зап'ясть» (фото)Луцька поетеса презентувала збірку «Русла зап'ясть» (фото)

«Вихід поетичної збірки – це завжди подія не лише в житті української літератури і не лише в житті автора, а це справді визначна подія для творчого процесу», – зазначила модераторка заходу Світлана Привалова.

Ольга Ольхова під музичний супровід піаніста Сергія Колесника продекламувала деякі вірші зі збірки. Серед запрошених гостей на заході було багато близьких та знайомих поетеси, а саме батьки, вчителі та викладачі, які навчали її; друзі та колеги, які разом з Ольгою працювали над створенням та виданням «Русла зап’ясть».

«Луцьку присвячено більше п’яти десятків різних текстів. Думаю Луцьк проступає у всіх моїх тріщинках, у всіх особливих настроях. Я люблю писати про Луцьк, люблю тут писати і тому мені тут особливо хвилююче виступати» – поділилася Ольга Ольхова. 

Назва збірки – «Русла зап’ясть» з’явилась не одразу. В першому варіанті рукопис існував під назвою «До нитки основи», проте авторці прийшлося шукати інший варіант. Другою стала – «Коли поцілуєш не прямо у губи», яка вже замінилась остаточною назвою, взятою з іншого тексту, який не увійшов до збірки.

Вечір був наповнений глибиною поетичної думки та чарівною музикою. Після основної частини презентації Ользі Ольховій вручили подяку від Луцької міськради за її творчий вклад в культурне життя міста. По закінченню вечора кожен міг отримати її автограф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів