Поділитись:

Лучани «перші на планеті» дивилися фільм «Фортеця Хаджибей»

П'ятниця, 09 жовтня 2020, 09:00
Лучани «перші на планеті» дивилися фільм «Фортеця Хаджибей»

Перший передпрем'єрний показ стрічки "Фортеця Хаджибей", знятої на Одеській кіностудії, відбувся у Луцьку.

Ввечері у четвер, 8 жовтня зал кінотеатру "Промінь" повільно наповнювався відвідувачами. Тут вперше в Україні, а також "вперше на планеті Земля" презентували широкому загалу пригодницький фільм "Фортеця Хаджибей" спільного виробництва України, Грузії та Туреччини. 

Стрічка розповідає історію захопленої росіянами фортеці. За сюжетом, наглядач старої фортифікаційної споруди турок Ахмет-паша потрапляє у російську облогу. Його беруть у полон, але чоловік встигає відрядити з фортеці свою єдину доньку. У той самий час із Франції з виноградною лозою на південь України їде грузинський мандрівник Йорам. Він хоче отримати землю і висадити з цієї лози найкращий виноградник. Шлях до фортеці лежить і в сміливого козака Андрія, який через пашу має передати лист турецькому султанові. Коли дороги цих людей перетинаються, починається справжня пригода.

На презентацію до Луцька приїхала знімальна група стрічки. Навіть актори вперше дивилися фільм на широкому екрані луцького кінотеатру. 

Лучани «перші на планеті» дивилися фільм «Фортеця Хаджибей»

Продюсер, колишній луцький депутат Андрій Осіпов, який нині працює на кіностудії в Одесі, наголосив, що йому особливо приємно презентувати кінокартину саме в цьому місті. За його словами, робота над фільмом була важкою, адже навіть бруд під нігтями головного героя продумовували і пропрацьовували художники та гримери. 

Після перегляду лучани ділилися враженнями, спілкувалися та фотографувалися з акторами. 

Повноцінний прокат фільму розпочнеться 15 жовтня.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів