Поділитись:

Головний архітектор Луцька розповів, що буде на місці Старого ринку

Четвер, 05 листопада 2020, 20:00
Головний архітектор Луцька розповів, що буде на місці Старого ринку

У Луцьку завершився архітектурний конкурс концепцій з облаштування території Старого ринку.

Зі слів головного архітектора Луцька, основною метою конкурсу було зрозуміти тенденції та бачення лучан, щодо історичної частини міста.

«Конкурсні роботи, що пропонували мінімальну забудову, озеленення та відкритий простір, були фаворитами від самого початку конкурсу», – зазначив Веніамін Туз, начальник управління містобудування та архітектури Луцькради. 

Так, на кінець 2020 року на конкурс концепцій з облаштування території Старого ринку було подано 19 робіт. Перший тур відбору проходив в режимі онлайн через гострі карантинні обмеження. З них було обрано 6 робіт, які після доопрацювання були представлені лучанам у серпні на вулиці Лесі Українки.

Веніамін Туз каже, що основним завданням проєкту є вирішення комплексу завдань, а саме: відновити благоустрій території, розробити транспортну схему, а головне не втратити акцент на замку. 

У результаті конкурсу обрали трьох фіналістів. Перше місце посіла робота Лисюк Мар’яни Миколаївни з міста Дубно.  

Проєкт переможниці передбачає створення зон сільськогосподарського ярмарку, проведення фестивалів, свят, готельно-ресторанного комплексу та містечка майстрів. 

Однак головний архітектор міста каже, що до концепції ще можуть вносити зміни, коли розроблятимуть детальний проєкт, проте наголошує, що в пріоритеті є не забудовувати і не урбанізовати цю територію:

«Житла, як такого, там в принципі не може бути, адже це територія адміністративного використання», – наголосив Веніамін Туз. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів