Поділитись:

Легальна праця волинян додала бюджетам 3,6 мільярда гривень податку

Вівторок, 10 листопада 2020, 09:00
Легальна праця волинян додала бюджетам 3,6 мільярда гривень податку

Завдяки офіційному працевлаштуванню та іншим легальним доходам волинян в області протягом січня-жовтня 2020 року сплачено 3 мільярди 643 мільйони гривень податку на доходи фізичних осіб.

Сума сплаченого з доходів волинян ПДФО на 5,2 відсотка перевищує минулорічні надходження.

Із загальної суми ПДФО основну частину надходжень – понад 2,7 мільярда гривень, отримали місцеві бюджети. 928 мільйонів гривень ПДФО сплачено до держбюджету.

«Саме надходження ПДФО найбільшою мірою впливають на фінансову стабільність громад. Очевидно, що завдяки легальним робочим місцям бюджети отримують вагомі кошти для фінансування найважливіших питань. Тож повна легалізація праці повинна бути пріоритетним завданням не лише для фахівців податкової служби, а й органів місцевого самоврядування», – зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців підкреслила, що у легальному працевлаштуванні повинен бути зацікавлений кожен працюючий.

«Офіційне робоче місце не лише передбачає соціальні виплати громадянину у випадку втрати працездатності чи робочого місця. Саме нарахування і сплата єдиного внеску роботодавцем за кожного свого працівника – гарантія майбутнього пенсійного забезпечення. Вкотре звертаємося до роботодавців та найманих працівників з проханням не ігнорувати вимоги закону, щоб не втрачати гарантованих державою виплат у разі настання страхового випадку», – підсумувала Світлана Савчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів