Поділитись:

Волинські підприємства сплатили майже півмільярда гривень податку на прибуток

П'ятниця, 13 листопада 2020, 09:01
Волинські підприємства сплатили майже півмільярда гривень податку на прибуток

Упродовж січня-жовтня 2020 року господарюючі суб’єкти Волині сплатили 490 мільйонів гривень податку на прибуток.

Всупереч несприятливій економічній ситуації через пандемію COVID-19 позитивна динаміка надходжень з податку на прибуток зберігається, – констатують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Зокрема, сума перерахованого господарюючими суб’єктами області податку на прибуток за підсумками десяти місяців поточного року на 8,1 відсотка перевищує минулорічні надходження за аналогічний період.

«У складних економічних умовах більшість волинських підприємств демонструють відповідальне ставлення та не «ховають» за фіктивними збитками реальний фінансовий результат своєї діяльності. Звісно ж, пандемія внесла свої корективи до бізнес-планів чималої кількості представників бізнесу. Однак соціально відповідальний бізнес залишається надійним партнером держави», – наголошує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців зазначила, що ріст сплати податку на прибуток свідчить ще й про ефективність заходів ДПС у напрямку детінізації економіки.

«Податківці проводять велику аналітичну роботу з тим, щоб виявити випадки, коли підприємство звітується про фіктивний від’ємний результат господарювання. Запобігання таким фактам, що мають на меті ухилення від оподаткування, сприяє діяльності сумлінного бізнесу, оскільки конкурентні умови для реального сектору економіки покращуються», – підсумувала Світлана Савчук.

Довідково:

протягом січня-жовтня 2020 року до обласного бюджету від великих платників, які перебувають на обліку в Луцькому відділі податкового супроводження підприємств Львівського управління Офісу великих платників податків ДПС, надійшло 15 мільйонів гривень податку на прибуток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів