Поділитись:

Концертно-релігійна "інавгурація" у Луцьку (фоторепортаж)

П'ятниця, 27 листопада 2020, 19:01
Концертно-релігійна «інавгурація» у Луцьку (фоторепортаж)

Мені здалося, що незабаром у Палаці культури «запалає» якийсь довгоочікуваний концерт, коли стало зрозуміло, що насправді так розпочинається нова каденція Луцької міської ради. 

Незважаючи на коронавірус (чи то навпаки – через нього) у холі комунального закладу зібралося багато одягнутих у дорогі костюми та гарні сукні чоловіків і жінок. Більшість з них – новообрані депутати Луцькради.

Майбутня фракція ГР «СВІДОМІ», яку очолить Тарас ШкітерМайбутня фракція ГР «СВІДОМІ», яку очолить Тарас Шкітер

Сьогодні вони отримають свої значки та посвідчення, аби в наступні п’ять років вирішувати долю обласного центру Волині. 

Але поки що майбутні керівники фракцій направо та наліво роздають інтерв’ю, наче фронтмени популярних музичних гуртів.

У вирі подій помічаю Ігоря Поліщука – високого та кремезного мужика, якого зовсім нещодавно обрали Луцьким міським головою. 

Тримаючи квіти в руках, він спершу обіймається з владикою Михаїлом, а потім з уже ексочільницею Волиньради Іриною Вахович

З широкою посмішкою туди-сюди ходить співак Сергій Скулинець ("Туди-сюди", наче пісня Rammstein "Rein Raus"... Хоча ні, там співають зовсім про інше). Його прикладу слідує й колишній виконувач обов’язків мера (а тепер заступник голови облради) Григорій Пустовіт. Щоправда посмішку не видно. Він у масці. 

«Поліщук зайшов», – каже одна з організаторок дійства й усі інші, поступово завершуючи прелюдію, починають «сунути» до зали. 

Там – доволі темно. Що аж ніяк не може не злити, оскільки зробити вдалий кадр – складно.

Григорій НедопадГригорій Недопад

В якийсь момент зі сцени починає лунати голос ведучого Андрія Зубенка, проте я не чую, що саме він говорить. Мою увагу повністю забрав на себе головний редактор ІА «Конкурент» Андрій Лучик (який став депутатом від ГР «СВІДОМІ»), якого я усіляко намагався сфотографувати. 

Концертно-релігійна «інавгурація» у Луцьку (фоторепортаж)

Незабаром на сцену запрошують релігійних лідерів. Вони почергово дають свої духовні настанови, бажаючи обранцям громади максимально плідної роботи.

Коли ж владика Михаїл каже: «нехай бог береже вас», більшість депутатів енергійно кивають у такт його словам. 

Виступи духовних наставників тривають доволі довго. В один з моментів помічаю як Михаїл, зосередившись, дивиться на книгу, яку тримає у руках виступаючий очільник протестантської спільноти. Цікаво, що так привернуло увагу владики? Можливо колись він і сам розповість. 

Концертно-релігійна «інавгурація» у Луцьку (фоторепортаж)

Коли "церковний" час нарешті завершився, на сцену піднялася очільниця Луцької ТВК Марія Парфенюк. Після нудного, але не дуже тривалого, офіціозу вона оголосила імена 42-х депутатів Луцькради восьмого скликання. Повний перелік можна глянути тут. А нижче дивіться фото з вручення значків та депутатських посвідчень. 

Тарас ШкітерТарас Шкітер

Андрій ЛучикАндрій Лучик

Валентин ХаймикВалентин Хаймик

Михайло НаходМихайло Наход

Алла НадточійАлла Надточій

Андрій МарунякАндрій Маруняк

Юрій МоклицяЮрій Моклиця

Алла ЖупанюкАлла Жупанюк

Ігор ГнетньовІгор Гнетньов

Алла ДоманськаАлла Доманська

Олександр ТкачукОлександр Ткачук

Юлія ДацюкЮлія Дацюк

Катерина ШкльодаКатерина Шкльода

Ірина ЧебелюкІрина Чебелюк

Роман КравчукРоман Кравчук

Вікторія МайбородаВікторія Майборода

Олександр ЛазукаОлександр Лазука

Микола ЯручикМикола Яручик

Концертно-релігійна «інавгурація» у Луцьку (фоторепортаж)

Олександр Козлюк

Андрій АвраменкоАндрій Авраменко

Роман БондарукРоман Бондарук

Потім розпочався зірковий час Ігоря Поліщука. Не поспішаючи, він піднявся на сцену. Парфенюк вручила йому букет троянд, які він поклав на столик та склав присягу.

«Я, Поліщук Ігор Ігорович, усвідомлюючи свою високу відповідальність, урочисто присягаю, що буду вірно служити громаді міста Луцька та народові України, неухильно дотримуватися Конституції України та законів України, сприяти втіленню їх у життя, охороняти права, свободи і законні інтереси громадян, сумлінно виконувати свої посадові обов’язки», – пролунало з вуст міського голови. 

Згодом вже сам Поліщук вручить квіти та грамоту Григорію Пустовіту, який де-юре головував у Луцьку в останні роки. "За сумлінну працю, активну громадянську позицію та вагомий внесок у соціально-економічний розвиток міста" – написано на папері в рамці, який поніс додому (чи то в новий кабінет) Григорій Олександрович.

Концертно-релігійна «інавгурація» у Луцьку (фоторепортаж)

Наостанок усі новообрані депутати зроблять групове фото, а міський голова скаже, що в "пілотній" сесії оголошено перерву. Коли ж її відновлять, то у  раді оберуть секретаря, призначать заступників та сформують фракції і постійні комісії.

Концертно-релігійна «інавгурація» у Луцьку (фоторепортаж)

Залишається сподіватися, що всі наступні засідання не будуть коштувати міському бюджету по 53 тисячі гривень за кожне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024