Поділитись:

Депутати Тайваню закидали прем'єра свинячими кишками

Вівторок, 01 грудня 2020, 03:23
Депутати Тайваню закидали прем'єра свинячими кишками

Депутати від тайванської опозиційної партії "Гоміндан" побилися з представниками інших партій у парламенті, аби завадити прем'єру Су Чженьчану відповідати на запитання у суперечці з приводу імпорту свинини зі США. При цьому депутати кидалися один в одного і в прем'єра свинячими кишками.

Як пише Суспільне з посиланням на місцеве видання Taiwan News, інцидент стався під час засідання 27 листопада.

Так, у серпні 2020 року президент Цай Інвень оголосив, що з 1 січня уряд дозволить імпорт яловичини та свинини зі США, яка містить рактопамін, заборонений в Європейському Союзі та Китаї. Партія "Гоміндан" виступила проти цього рішення і не дозволяла прем'єру відповідати на запитання, заблокувавши трибуну.

Провладна "Демократична прогресивна партія" сформувала захисний бар'єр навколо Чженьчана, коли він пробирався всередину парламентської зали. Тим часом депутати "Гоміндану" свистіли та тримали транспаранти, а коли прем'єр спробував заговорити – закидали його й один одного свинячими кишками. Після цього депутати різних партій почали бійку, зокрема почубилися нардепи-опозиціонери і представники невеликої "Тайванської партії державного будівництва".

Чженьчан перервав промову, але згодом повернувся, аби спробувати відповісти на запитання. Однак його слова знову заглушила опозиція. Провладна партія засудила протести, заявивши, що "кидання свинячих кишок було марною тратою їжі, яка "смерділа" у парламенті та була "огидною", закликавши повернутися до раціональних дебатів.

У свою чергу, в "Гоміндані" заявили, що рішення щодо свинини було прийнято надто швидко і становить загрозу для здоров'я. При цьому у партії заперечили звинувачення "Демократичної прогресивної партії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
03 травня 2024
10:45
24 квітня 2024
18:35
15 березня 2024
21 лютого 2024
10:34
20 лютого 2024
13 лютого 2024
16:02
03 лютого 2024