Поділитись:

У Луцьку відкрили унікальну виставку про домашнє насильство (фото, відео)

Четвер, 03 грудня 2020, 14:35
У Луцьку відкрили унікальну виставку про домашнє насильство (фото, відео)

У Просторі ідей факультету історії, політології та національної безпеки ВНУ імені Лесі Українки організували виставку «Річ у тім…».

Її відкриття відбулося 3 грудня. 

Як інформує пресслужба поліції Волині, 25 листопада у межах Міжнародної акції «16 днів проти насильства», яка щорічно триває із 25 листопада по 10 грудня включно, за ініціативи МВС під патронатом Офісу Віце-прем’єр міністра з європейської та євроатлантичної інтеграції України виставка «Річ у тім…» відкрилася і на Михайлівській площі у Києві. 

У Луцьку на такій виставці будуть представлені предмети, які мали місце в реальних подіях, пов’язаних із домашнім насильством, згідно з інформацією, наданою Національною поліцією України (всі імена і деякі деталі змінено). В Україні правоохоронці цього року зареєстрували за 9 місяців 158 тисяч заяв і повідомлень щодо домашнього насильства. 

У Луцьку відкрили унікальну виставку про домашнє насильство (фото, відео)У Луцьку відкрили унікальну виставку про домашнє насильство (фото, відео)У Луцьку відкрили унікальну виставку про домашнє насильство (фото, відео)У Луцьку відкрили унікальну виставку про домашнє насильство (фото, відео)

Відповідно до розрахунків Інституту демографії і соціальних досліджень на замовлення Фонду народонаселення ООН, щорічно понад 1 млн українок стикається із фізичною та сексуальною агресією в сім’ї. І більшість із них мовчить. Але жертвами домашнього насильства можуть бути і діти, і люди похилого віку, і чоловіки, і інші родичі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів