Поділитись:

У Луцьку поліція взялася за продавців петард, хлопавок і феєрверків (фото)

Вівторок, 29 грудня 2020, 18:02
У Луцьку поліція взялася за продавців петард, хлопавок і феєрверків (фото)

У Луцьку поліцейські разом з екологами влаштували рейди, аби виявити нелегальні ялинки та незаконну новорічну піротехніку.

Про це повідомив сектор комунікації поліції Волинської області на сайті ГУНП.

У вівторок, 29 грудня, дільничні офіцери Луцького відділу поліції провели низку профілактичних рейдів з  метою виявлення точок незаконного продажу піротехнічних засобів та новорічних ялинок. У заходах взяли участь співробітники ДСНС та Державна екологічна інспекція у Волинській області.

Рейди проводили на ринках обласного центру, у місцях продажу ялинок та інших торгових закладах обласного центру.

У результаті проведених заходів правоохоронці виявили низку порушень. На порушників склали 6 адміністративних протоколів, зокрема, за ст. 195-6 (Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів), ст. 159 ( Порушення правил торгівлі на ринках)  та ст. 88-1 (Порушення порядку придбання чи збуту об'єктів тваринного або рослинного світу, правил утримання диких тварин у неволі або в напіввільних умовах) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Окрім цього, поліцейські під час заходів вилучили піротехнічні засоби, котрі зберігалися або реалізовувалися незаконно.

У Луцьку поліція взялася за продавців петард, хлопавок і феєрверків (фото)У Луцьку поліція взялася за продавців петард, хлопавок і феєрверків (фото)У Луцьку поліція взялася за продавців петард, хлопавок і феєрверків (фото)У Луцьку поліція взялася за продавців петард, хлопавок і феєрверків (фото)У Луцьку поліція взялася за продавців петард, хлопавок і феєрверків (фото)

Поліцейські Волині закликають дотримуватися основних правил придбання та використання піротехніки та ні в якому разі не давати такі вироби дітям.

Обираючи піротехнічний виріб, обов’язково потрібно звернути увагу на інструкцію з використання – вона має бути українською мовою. Також на упаковці має бути вказаний термін придатності й вікові обмеження використання товару. Якщо така інформація відсутня, користуватися товаром небезпечно. Загрозу становить і піротехніка з пошкодженим пакуванням. Варто пам’ятати, що піротехнічні вироби можуть стати причиною травм та опіків, налякати дитину, тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів