Поділитись:

Без сосисок і чипсів: як зміниться шкільне меню у школах Волині

Понеділок, 04 січня 2021, 19:30
Без сосисок і чипсів: як зміниться шкільне меню у школах Волині

МОЗ підготувало нові норми та порядок харчування у закладах освіти. Про те, які зміни можливі в харчуванні для волинських школярів, у коментарі ІА «Конкурент» розповіла заступниця начальниці управління освіти і науки Волинської ОДА Тетяна Соломіна.

«Ми маємо новий санітарний регламент, але очікуємо нові норми, тобто як зміниться меню, що додасться. Наразі вивчають можливість запровадження організації харчування за Клопотенком. Що стосується загальнодержавних норм, то вони пов’язані з нормами харчування і з порядком організації харчування.  Сосиски і чіпси подінуться із шкільного меню, про них зараз голосно говорять. Але чіпсів у школах Волині не було ніколи. Сподіваюся, після новорічно-різдвяних свят ми отримаємо нормативний документ, опираючись на який можна буде щось предметно говорити. Бо це дуже серйозне питання», – зазначила Тетяна Соломіна.

Розповідає, що на даний момент є лише доручення за результатами селекторної наради Прем’єр-міністра щодо організації харчування. Налагоджена співпраця з держпротспоживслужбою щодо санітарних нормативів щодо якості продуктів, які надходять до закладів освіти.

«Діти мають їсти смачно і корисно. Меню має бути різноманітним. Але якщо говорити про школу у місті, великий харчоблок і працівників, які там готують, то це одна історія. Але не потрібно забувати про сільські школи, в яких навчається 80-120 учнів. В сільській  місцевості знайти фахівця набагато важче. І з різноманітністю тут буде важче, але змінювати харчування необхідно. Я думаю, нам вдасться це зробити. Бо, як на мене, українська кухня надзвичайно багато корисними продуктами. І дітей, думаю, можна призвичаїти  до здорового харчування», – коментує Тетяна Соломіна.

З її слів, важливо те, аби й батьки усвідомлювали важливість здорового харчування. Для цього всім потрібно змінити філософію організації харчування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів