Поділитись:

Як знайти загублені місця поховання на цвинтарях Луцька

Вівторок, 26 січня 2021, 20:30
Як знайти загублені місця поховання на цвинтарях Луцька

фото ілюстративне 

Існує спеціальна база обліку захоронень, згідно із якою жителі обласного центру Волині можуть відшукати загублені могили рідних чи близьких.

Такий же облік планують зробити найближчим часом і для цвинтарів на території приєднаних до Луцька територіальних громад, – пише ІА "Волинські Новини". 

Як пояснив директор Луцького спеціалізованого комбінату комунально-побутового обслуговування Василь Цетнар, існує спеціальна база з інформацією, де, коли і хто похований на території Луцька.

«Ця інформація є у нас в комп’ютерній базі даних. Будь-яка людина може або подзвонити і запитати, де знаходиться те чи інше поховання за прізвищем, або ж прийти особисто, і ми знаходимо потрібну могилу на прохання», – каже Василь Цетнар.

Однак, з його слів, цієї бази даних у вільному доступі в мережі інтернет немає, оскільки інформацію про місце поховання конкретної людини вважають конфіденційною.

«Виставляти цю інформацію в інтернет ми не можемо, бо це – конфіденційна інформація. Є спеціальна людина, яка займається веденням і оновленням бази даних, і ми надаємо всю необхідну інформацію за вимогою», – каже посадовець.

Так, зателефонувати до комунального підприємства для встановлення необхідної інформації можна за номерами телефонів: +8 (0332) 25 50 35, (0332) 25 50 46.

Окрім того, Василь Цетнар зазначив, що, станом на сьогодні облік поховань потребує оновлення у зв’язку з приєднанням до Луцька територіальних громад, а отже і нових кладовищ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів