Поділитись:

На Волині діти привезли гостинці для диких тварин (фото)

Понеділок, 01 лютого 2021, 15:01
На Волині діти привезли гостинці для диких тварин (фото)

На Волині вихованці обласного центру туризму привезли гостинці для звірів і птахів у лісо-мисливське господарство «Звірівське».

Про це повідомили на сайті Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Організували традиційний захід керівники гурткової роботи Волинського обласного центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства спільно з Волинським ОУЛМГ та безпосередньо ДП «ЛМГ «Звірівське ЛМГ».   

Подібні акції проводять щороку. Правда, через карантинні обмеження цього року стали значно рідшими та не такими масовими.

«Діти давно чекали цієї поїздки, – розповіла керівниця гуртка "Географічне краєзнавство" Волинського обласного центру національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства Інна Кравчук, яка й зініціювала  цікаву мандрівку. – Та на заваді став локдаун. З відновленням навчання запрацювали і наші гуртки. Тож щонайперше вирішили з подаруночками поїхати до звірів».

Головний мисливствознавець ДП «Звірівське ЛМГ» Юрій Ліщук розповів дітям про звірів, які мешкають у тутешніх лісах. Серед основних видів – олені плямисті та олені благородні. Найбільше, близько триста голів – оленя плямистого.

«А ще у  вольєрах розводимо диких свиней і фазанів, щоб збагачувати місцеву фауну, – додав головний мисливствознавець. – Займаємось їх підгодівлею, даємо зерновідходи, силос, жом, кукурудзу, ячмінь і ще чимало інших харчів. Частину кормів самі заготовлюємо, частину закуповуємо».

Старший єгер ДП «ЛМГ «Звірівське» Мирослав Захарусь заповзявся провести дітям екскурсію господарським двором, показав бокси, де зберігаються корми, а тоді підвів до фазанарію.

Згодом було катання на санях та розкладання кормів у годівнички. Одночасно – розмови про звички та потреби звірів узимку. Зокрема, наскільки важливою для них є допомога людей.

На Волині діти привезли гостинці для диких тварин (фото)На Волині діти привезли гостинці для диких тварин (фото)На Волині діти привезли гостинці для диких тварин (фото)На Волині діти привезли гостинці для диких тварин (фото)На Волині діти привезли гостинці для диких тварин (фото)На Волині діти привезли гостинці для диких тварин (фото)На Волині діти привезли гостинці для диких тварин (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
13:25
18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
14 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024