Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 4 лютого

Четвер, 04 лютого 2021, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 4 лютого

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів ТОП найцікавіших та найважливіших новин Луцька за четвер, 4 лютого.

Про те, що у Луцьку просять встановити світлофори на небезпечних переходах

На сайті луцьких петицій за короткий проміжок часу з'явилося аж три звернення до влади міста з проханням убезпечити проблемні пішохідні переходи на різних вулицях міста.

Першою з'явилася петиція щодо встановлення світлофора на проспекті Відродження, поруч із зупинкою «Свято-Миколаївський храм». Днями тут ледь не збили на «зебрі» жінку з двома маленькими дітьми.

Слідом з'явилася петиція про встановлення світлофора на перехресті вулиці Максима Кривоноса та проспекту Відродження

«Дітям, які живуть в цьому районі, немає змоги безпечно перейти дорогу», – зазначив автор звернення.

Ще один регульований перехід просять облаштувати на перехресті проспекту Грушевського і вулиці Гулака-Артемовського. Це необхідно зробити «для безпечного переходу дітей до школи», написала авторка петиції.

Поява одразу трьох схожих петицій мала б змусити владу замислитися над проблемою безпеки пішоходів у Луцьку, навіть якщо звернення не наберуть по 300 підписів.

Про те, що лучани платять за ремонт чужих труб під своїми будинками

Лідери луцьких ОСББ розповіли, що труби, які навіть не належать до будинкової мережі, часто прориває. А ремонт  транзитних труб повинні оплачувати самі мешканці, адже те, що знаходиться під їх будинками, не входить до відомства «Луцьктепла».

«Вони будинку не потрібні, але приходить ситуація прориву, і мешканці мають їх ремонтувати. За свій кошт. "Луцьктепло" не бере жодної участі у їх ремонті. Виходить, підприємство заробляє на інших будинках, а на наших відшкодовує свої втрати», – нарікають лучани. 

У комунальному підприємстві від проблеми відхрестилися і додали, що, якщо транзитні труби поставлять на баланс «Луцьтепла», вони просто піднімуть тарифи. Детальніше – тут.

До речі, за спожите тепло у січні лучанам доведеться викласти майже 51 гривню за квадратний метр. При тому, що базовий тариф складає 42,39 грн/м2. Більше інформації – за посиланням.

Про те, як у Луцьку німий чоловік витяг з річки собаку

Лучанин здійснив героїчний вчинок, гідний поваги: він витягнув з Сапалаївки собаку, який провалився крізь кригу. Свідком цього стала лучанка Ірина Шульга, яка написала про це у фейсбуці.

Жінка зауважила, що цей хоробрий і гуманний чоловік – німий.

Фото і відео можна переглянути у нашому матеріалі «Му-му і не-Герасим: у Луцьку чоловік врятував собаку, що тонув».

Про те, чи можна знайти на луцькому автобазарі машину за ціною до 5 000 USD

Журналісти ІА «Конкурент» поцікавилися, чи багато на луцькому авторинку бюджетного транспорту, що про нього думають продавці, а головне – чи користуються машини віком 15-20 років популярністю в українців. Що з цього вийшло – читайте за посиланням і дивіться у відео:

Інші цікаві та важливі новини:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів