Поділитись:

У Кабміні зробили прогноз щодо відкриття кордонів для українців

П'ятниця, 05 лютого 2021, 09:05
У Кабміні зробили прогноз щодо відкриття кордонів для українців

Ситуація з можливістю поїхати за кордон на травневі свята або під час літньої відпустки для українців поки що незрозуміла, проте є три сценарії.

Про це повідомила віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина в інтерв'ю ТСН.

"Є три сценарії. Планування травневих або літніх відпусток може бути ускладнено через продовження жорстких локдаунів по всьому світу. У такому випадку ми, звичайно, будемо обмежені у виборі країн", – заявила Стефанишина.
 
Вона розповіла, що сьогодні Державна авіаційна служба вже затвердила перелік країн для виїзду українців у літній сезон. Це природні туристичні напрямки, такі як Туреччина, Кіпр, Туніс, Чорногорія, Хорватія, Болгарія, Грузія, Албанія та інші. Деякі з них країни ЄС.
 
Другий сценарій, за її словами, полягає в тому, що може бути істотне зниження рівня захворюваності в Україні та це сприятиме відкриттю кордонів. Стефанишина зазначила, що динаміка захворюваності, яка спостерігається зараз в Європі і в Україні, дає надію на те, що до кінця весни українці матимуть ширший доступ за кордон, ніж зараз.
 
"Але також третій сценарій полягає в тому, що передумовою доступу до певної країни буде отримання вакцини", – сказала віце-прем'єр.
 
На її думку, на той час вже не буде дефіциту в доступі до вакцини та це не буде проблемою для українців, охочих поїхати за кордон.
 
Нагадаємо, минулого тижня Україна відновила перелік країн червоної зони. Наразі в ньому перебувають 74 країни, де захворюваність на COVID-19 вища, ніж в Україні.
Надрукувати
мітки:
коментарів
01 травня 2024
30 квітня 2024
27 квітня 2024
26 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024
22 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
15 квітня 2024