У п’ятьох студентів луцького «політеху» – сальмонельоз: їли м’ясо в гуртожитку
Станом на 7 лютого з симптомами гострої кишкової інфекції госпіталізували п'ятьох студентів Луцького національного технічного університету, котрі проживають в гуртожитку.
Стан хворих – середньої важкості. Постраждалі перебувають на стаціонарному лікуванні. За результатами бактеріологічного обстеження, у всіх хворих встановлено етіологічну причину захворювання – це сальмонела, – повідомили у Волинському обласному лабораторному центрі.
Для з’ясування причин та обставин виникнення спалаху лікарі-епідеміологи обласного лабораторного центру розпочали епідеміологічне розслідування. Встановлено, що спалах має побутовий характер, захворілі вживали привезені з дому м’ясні страви домашнього приготування. Зі слів студентів, страви зберігалися в холодильнику. У студентських їдальнях чи інших закладах громадського харчування не харчувалися.
Захворювання на сальмонельоз, рівень якого в області зростає, стало серйозною загрозою епідблагополуччя населення. За даними факторного аналізу, проведеного фахівцями лабораторного центру, 22 % з числа захворілих пов’язують захворювання з вживанням м’ясних продуктів, 38 % – з вживанням яєць, 21% – з вживанням кулінарних виробів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Життя після «МастерШефа»: чим зараз займається волинський кухар Віталій Наливайко та чи знайшов дівчину
У Луцьку хотіли вирощувати банани, але депутати – проти
Нововолинський ремонтно-механічний завод продали: хто новий власник?
На «Розетці» продають чипси зі смаком члена та вагіни
Бойову медикиню «Пташку» з «Азовсталі» хейтять в соцмережах, бо погладшала