Поділитись:

Волинський коледж культури та мистецтв припиняє набір студентів-заочників

П'ятниця, 12 лютого 2021, 18:43
Волинський коледж культури та мистецтв припиняє набір студентів-заочників

Волинський коледж культури та мистецтв імені Ігоря Стравінського припиняє набір на заочну форму навчання на всі спеціальності та закриває два відділи.

Про це розповів директор Василь Панасюк, – інформує Суспільне. 

У коледжі більше не навчатимуть майбутніх бібліотекарів та фахівців народного пісенного мистецтва.

Рішення про закриття двох відділів у закладі прийняли зважаючи на потреби часу, каже директор коледжу Василь Панасюк. Додає: на цей навчальний рік взяли лише одну студентку на спеціальність бібліотекар. Також у закладі освіти скоротили регіональне замовлення на одне-два місця з кожної спеціальності. Загалом – 20 місць.

"Нам забрали кілька місць хореографії, а це потрібна спеціальність на сьогодні, нам забрали кілька місць музичного мистецтва, нам поставили хрест на заочному відділі, а для когось, особливо з глибинки – це шанс", – розповіла методистка коледжу Ольга Коменда.

Викладачка бібліотечних дисциплін Галина Ковальчук, каже: у коледжі працює пів життя. Поки продовжує навчати студентів. "Я обурена, я схвильована, мені дуже боляче. На всю Волинь наш один коледж, який випускає саме бібліотекарів-практиків", – розповідає жінка.

Зі слів директора, викладачів, які готують бібліотекарів наразі не звільнятимуть. Вони будуть працювати, поки не випустять тих студентів, яких набрали у попередні роки.

Як розповів Суспільному заступник начальника управління культури облдержадміністрації Валерій Дмитрук, усі бібліотеки області нині забезпечені кадрами. Тому потреби в нових фахівцях немає, а впливати на збільшення регіонального замовлення ОДА не можуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів