Поділитись:

В Україні запустили е-сервіс для ветеранів

Четвер, 25 лютого 2021, 00:50
В Україні  запустили е-сервіс для ветеранів

Міністерство у справах ветеранів оголосило про запуск роботи системи "е-Ветеран", яка надаватиме інформацію про санаторії та послуги із психологічної реабілітації для учасників бойових дій.

Про це повідомляє "Суспільне".

"Мінветеранів презентувало новостворений  ветеранський  ресурс – система інформаційних сервісів "е-Ветеран". Це – сучасна інформаційно-довідкова система, розроблена спеціально для ветеранів війни, у якому узагальнено інформацію щодо послуг з психологічної допомоги та санаторно-курортного лікування", – йдеться у повідомленні.

Як зазначила міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна, нова система підвищить поінформованість ветеранської спільноти щодо пільг і послуг та спростить їхнє використання. Вона закликала ветеранів активно користуватися сервісом та залишати відгуки про його роботу, щоб у майбутньому міністерство мало змогу вдосконалити роботу системи.

"Сервіс "е-Ветеран" створений ветеранами для ветеранів і про ветеранів. Тому для нас дуже важливо, щоб ця система була досконалою і користувачі були задоволені роботою сервісу. Цього можна досягти лише отримавши відгуки після тестування системи користувачами. Тому закликаю ветеранів до комунікації і зворотного зв’язку. Давайте разом покажемо приклад державно-суспільного партнерства, яке зміцнить нашу ветеранську спільноту і покращить якість ветеранських послуг", – сказала Лапутіна.

Посол Генрік Вілладсен, координатор проєктів Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) в Україні, за сприяння якої був запущений проєкт, додав, що система спростить "паперовий" процес отримання послуг. За його словами, система "е-Ветеран" складатиметься з кількох модулів, які будуть надавати вичерпну інформацію щодо відповідних процедур та сервісів, якими зможуть скористатися ветерани.

"Ми презентували перший модуль системи "е-Ветеран", який містить у собі інформаційний довідник щодо наявних послуг у сфері лікування та психологічної допомоги та процедури, які потрібно пройти для отримання відповідної допомоги. Цей довідник містить в собі карту України з надавачами послуг, що дозволяє шукати і обирати відповідні заклади згідно з тими критеріями, які потрібні ветеранам з різних куточків України", – зазначив він.

На переконання Вілладсена, запровадження системи "е-Ветеран" та надання державою онлайн-послуг загалом значно спростить отримання їх ветеранами, а також дозволить легше вирішувати їхні проблеми на тлі пандемії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів