Поділитись:

В Україні хочуть заборонити продаж ліків дітям

П'ятниця, 12 березня 2021, 08:19
В Україні хочуть заборонити продаж ліків дітям

фото ілюстративне

Комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування рекомендує Верховній Раді прийняти законопроєкти про заборону продажу лікарських засобів дітям.

Про це пише "Українська правда. Життя".

На засіданні комітет розглянув низку законопроєктів, що стосуються продажу ліків неповнолітнім.

Зокрема члени комітету пропонують внести зміни до статті 21 Закону України "Про лікарські засоби" щодо заборони продажу лікарських засобів дітям.

"Основним завданням законопроєкту є унеможливлення неконтрольованого споживання медичних препаратів (лікарських засобів) у цілях, відмінних від прямого призначення продукту", – пояснюють у комітеті. 

Депутати також розглянули законопроєкт, який пропонує внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення та посилити відповідальність за порушення вимог законодавства про лікарські засоби. 

Наприклад, законопроєктом встановлюються підвищені штрафи за порушення.

Крім того, розглядати справи щодо таких порушень буде Держлікслужба, яка уповноважена законом здійснювати контроль за діяльністю аптечних закладів.

Нагадаємо: у Боярці в академічному ліцеї «Гармонія» дві учениці сьомого класу випили по 40 таблеток дротаверину. Одна з дівчат померла, інша потрапила в лікарню. Згодом в  місті Умань Черкаської області двоє восьмикласниць теж наковтались таблеток дротаверину. А в Луцьку каретою швидкої доставили 13-річну дівчину з медикаментозним отруєнням. Дівчина випила велику кількість таблеток. У Любешівському районі школярка скоїла спробу суїциду, наковтавшись пігулок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пігулковий флешмоб: запрацювали «гарячі лінії» і чат-боти

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
13 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024
05 квітня 2024