Поділитись:

Лікування телефоном

П'ятниця, 12 березня 2021, 07:40

Ну ось як можна лікувати телефоном???

Складається враження, що з початком коронавірусної пошесті зникли звичайні ГРВІ, грип, ангіни чи алергії. Страх перед COVID-19 зачинив двері поліклінік. Маєш симптоми застуди – до сімейного лікаря зась! Діагноз, лікування – все телефоном. Навіть горло можна сфоткати і надіслати у вайбер – маєш медичний огляд.

Висока температура – може бути «корона». Кашель – та ж історія. Нежить – туди ж. Дискомфорт у горлі – аналогічно. Кон’юктивіт – одна з ознак. Слабкість чи головний біль – о, сидіть вдома, не розносьте бацилу.

І одразу ловіть призначення: противірусне, жарознижувальне, знеболювальне, протиалергічне, таблетки від кашлю, спрей від нежитю, полоскання для горла, краплі для очей і можете взяти антибіотик – про всяк випадок. Нічого не пропустили? А, ще пробіотики – бо ж пити стільки препаратів шкідливо для шлунку!

Глянеш на те все – і думаєш: зашибісь медицина пішла вперед. Безконтактний прийом і діагностика на відстані. Кашпіровський нервово курить… Стежте за температурою, вимірюйте сатурацію, ковтайте пігулки і чекайте: якщо стало «гуд», то «гуд».  Якщо це була банальна застуда чи алергія – щось із того переліку таки дасть ефект. То нащо ж лікарю ризикувати і контактувати з вами?

Як не допомогло – викликайте «швидку».

А до сімейного лікаря можете прийти згодом, коли одужаєте – по довідку.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів