Поділитись:

Жінка їла оселедець з магазину: розповіли деталі щодо випадку ботулізму на Волині

Вівторок, 16 березня 2021, 15:53
Жінка їла оселедець з магазину: розповіли деталі щодо випадку ботулізму на Волині

У березні в області зареєстрований другий випадок захворювання ботулізмом.

Захворіла мешканка  Ковельського району. Вона разом із чоловіком вживала в їжу соленого оселедця, придбаного в сільському магазині. Про це повідомили у Волинському обласному лабораторному центрі.

Хвороба розпочалася на третю добу (з’явилася сітка перед очима, важкість ковтання), пацієнтка перебуває на стаціонарному лікуванні.

Матеріали  щодо підозрілого продукту передані до контролюючих служб  для вжиття відповідних заходів.

З початку року  в Україні зафіксовано 12 випадків ботулізму. Двоє людей померли.

Жінка їла оселедець з магазину: розповіли деталі щодо випадку ботулізму на ВолиніЖінка їла оселедець з магазину: розповіли деталі щодо випадку ботулізму на ВолиніЖінка їла оселедець з магазину: розповіли деталі щодо випадку ботулізму на Волині

В області також щорічно реєструються випадки ботулізму. За останні три роки на цю недугу захворіло 6 волинян, серед них одна дитина (Ківерцівський, Любешівський, Старовижівський, Локачинський райони, м.Луцьк). Один випадок в Любешівському районі завершився летально. Хворіють як мешканці міст, так і сільських місцевостей. Здебільшого  потерпілі пов’язують своє захворювання із вживанням консервованої продукції (м’ясної, рибної) домашнього виготовлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів