Поділитись:

Про вчителів-пенсіонерів, або Старість не радість

П'ятниця, 19 березня 2021, 07:40

Можете кинути в мене камінь, але я вважаю, що вчителям пенсійного віку треба вміти вчасно піти на заслужений відпочинок. Хоча б для того, аби зберегти своє обличчя, нервову систему і не відбити в учнів бажання навчатися.

Сумно, але факт: з віком людина швидше втомлюється, стає дратівливою, нетерплячою, категоричною. А це зовсім не ті якості, які необхідні в спілкуванні з дітьми. 

Звісно, величезний досвід та здобуті за роки знання – безцінний скарб. Та яка з нього користь, коли вчитель втрачає вміння (чи бажання?) ним поділитися? Як немолодий педагог може зацікавити учня, розбурхати жагу до пізнання нового, якщо в нього самого давно згас блиск в очах, процес навчання перетворився на рутину, а дитяча непосидючість вимотує і злить?

Мало того, що пенсіонерів усе бісить (не тарабань ручкою, не крутись на стільчику, не позіхай, не шморгай носом), то ще й частенько вони реально зупинилися в минулому часі – сучасні технології, використання ґаджетів та нових технологій їх не зачепили.

Вони не встигають за сучасними дітьми. Не можуть стати для них взірцем, не мають енергії, щоб штовхати їх вперед, рухатися з ними.

То навіщо мучити себе та учнів? Дайте дорогу тим, хто має силу й бажання працювати, хто горить і хоче запалити інших, кому не муляє корона досвіду, пиха не затьмарює очі, а дитячі пустощі не доводять до сказу.

Вмійте вчасно піти. Якщо справді любите дітей. І вони навчаться поважати старість.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів
02 травня 2024
01 травня 2024
29 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
20 квітня 2024
18 квітня 2024
16 квітня 2024