Поділитись:

Лучанин скаржиться на будівництво п'ятиповерхівки, що "нависає" над його помешканням

Середа, 07 вересня 2016, 13:33
Лучанин скаржиться на будівництво п'ятиповерхівки, що «нависає» над його помешканням

На вулиці Новочерченській, 5 замість запланованого триповерхового будинку, який вже приносить незручності мешканцям з приватного сектору, збудують п'ятиповерховий.

Земельна ділянка на Новочерчицькій, 5 є зоною садибної забудови Ж-1. Про це розповів виконувач обов'язків начальника управління містобудування та архітектури Віталій Швай.

Він виніс на розгляд міськвиконкому проект рішення "Про надання містобудівних умов та обмежень на будівництво п'ятиповерхового багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями на вулиці Новочерчицькій, 5 у місті Луцьку".

"Звернувся забудовник, щоб йому надали містобудівні умови та обмеження. Там мало бути будівництво триповерхового будинку, але він хоче підняти до 5-ти поверхів", – зазначив Віталій Швай.

Він додав, що також є скарги лучан, які мешкають поряд із будівництвом і які виступають проти зведення багатоповерхівки. Нарікають в основному на те, що будівництво будинку ведеться занадто близько від їхнього паркану.

"В мене є декларація про семиповерховий будинок на Новочерчинській. Та й взагалі, чи уповноважений виконком розглядати питання щодо надання погодження за схемою зонування?" – спитав член виконкому Михайло Щур.

Керівник обслуговуючого кооперативу "ЖБК Еталон" Олег Берекета пояснив, що ще у вересні 2008 році виконом прийняв рішення про право на будівництво цього будинку, і в жовтні 2009 року їм видали містобудівні умови, але через кризу будівництво не розпочалося. Вони просили в управління архітектури погодити їм сім поверхів, але їм погодили п'ять

"Це заборонено генпланом", – зауважив перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев.

Мешканець будинку Борис Кордулевський, біля якого ведеться будівництво, скаржиться на те, що роботи розпочали за сім метрів від його паркану.

"Будинок "нависає" над моїм будинком, а це тільки три поверхи. І це ж буде продивлюватись все моє подвір'я", – зауважив Борис Кордулевський.

Втім, члени виконкому підтримали проект рішення.

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
28 березня 2024
25 березня 2024
15:05
05 березня 2024
15 лютого 2024
19 грудня 2023
14 грудня 2023
06 грудня 2023
04 листопада 2023
05 жовтня 2023