Поділитись:

Кількість прихильників е-звітів на Волині активно росте

Понеділок, 22 березня 2021, 13:37
Кількість прихильників е-звітів на Волині активно росте

За підсумками січня-лютого 2021 року фізичні особи подали до органів ДПС майже 91 тисячу звітних декларацій. Із загальної кількості поданих звітів – майже 78 тисяч – в електронному вигляді.

Загальне зростання кількості прихильників електронного формату спілкування з ДПС зумовлене зручністю та простотою електронних сервісів, – інформує ГУ ДПС у Волинській області. 

Водночас у податковій службі краю у період річного звітування , що припадає на лютий, максимально активізували роз’яснювальну роботу серед платників податків про переваги роботи в Електронному кабінеті. «Популярність електронних сервісів серед платників податків постійно зростає. За останніми даними 86 відсотків усіх декларацій від фізичних осіб надійшло на опрацювання в електронному вигляді. За підсумками минулого року цей показник був на рівні 74 відсотків серед підприємців-фізичних осіб.

Тобто, волинські платники вже зробили однозначний вибір на користь електронного формату взаємодії з податковою службою. Саме такий дистанційний формат спілкування фахівців ДПС з платниками унеможливлює корупційні ризики, оскільки мінімізує суб’єктивний фактор», – наголошує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців підкреслила, що до пропагування електронних сервісів серед платників податків у січні-лютому поточного року долучилися волонтери – ветерани податкової служби.

«У період річного подання звітності волонтери-ветерани ДПС допомагали підприємцям освоїти роботу в Електронному кабінеті та подавати звіти без візиту до Центру обслуговування платників. Варто визнати, що ця інформаційно-роз’яснювальна кампанія була успішною з огляду на ріст кількості поданих звітів через Електронний кабінет», – зазначає Світлана Савчук.

У податковій службі Волині звертають увагу громадян-декларантів на можливості подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи в електронному вигляді за допомогою спеціального сервісу «Декларація про майновий стан і доходи» на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян». 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів