Поділитись:

"Лучеськ півмарафон": якою буде програма легкоатлетичного свята

Субота, 10 вересня 2016, 12:28
«Лучеськ півмарафон»: якою буде програма легкоатлетичного свята

Організатори легкоатлетичних змагань "Лучеськ півмарафон 2016" розповіли про графік змагань, перекриття вулиць та організацію змагань.

Зустріч організаторів із журналістами відбулася у п'ятницю, 9 вересня, – інформує Волинське Агентство Розслідувань.

Нагадаємо, що легкоатлетичні змагання "Лучеськ півмарафон 2016" відбудуться у неділю, 11 вересня.

Забіги проводитимуться вулицями Луцька за маршрутом: від перехрестя вулиці Паркової та по проспекту Волі до перехресть проспекту Волі та вулиці Задворецької – вулиці Клима Савури – вулиці Івана Огієнка – вулиці Шопена – проспект Волі.

Організатори розповіли, що старт та фініш знаходитимуться в одному місці – навпроти головного корпусу Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Під час півмарафону тимчасово зупинять рух транспорту за маршрутом його проведення.

Заступник міського голови Юрій Моклиця розповів, що теж буде приймати участь у змаганнях та закликав лучан долучитися цьому заході. "Це перш за все свято для усіх. Біжіть для себе, спробуйте отримати задоволення", – додав він.

Організатори розповіли, що цьогоріч на змагання зареєструвалися різні за віком та статусом учасники.

"Очікуємо до 400 дорослих та до 300 дітей. Для діток передбачили медалі, які будуть стимулювати дітей до занять спортом", – розповів голова оргкомітету "Лучеськ півмарафон 2016"Ігор Спасовський.

Також він наголосив на тому, що на змагання зареєструвалися учасники із різних міст України.

До слова, організатори зауважили, що такі пробіги планують і на наступний рік.

Президент спортивного клубу "Лучеськ" Олександр Оришко розповів, що клуб буде долучатися до організації змагань та анонсував передноворічні змагання "Забіг до Миколая".

Також він зазначив, що реєстрація учасників розпочнеться в суботу з 9.00 до 20.00 в головному корпусі Східноєвропейського національного університету. Тому організатори просять реєструватися у суботу, щоб за браком часу у неділю не втратити можливість прийняти участь у змаганнях.

Юрій Моклиця розповів про організацію забігів по березі річки Стир для тренування. Він наголосив на тому, що у Луцьку немає таких маршрутів для таких дистанцій. За його словами, уже з наступного року розроблять концепцію організації для таких забігів.

"Поки це на рівні ідеї. Але в майбутньому можливий такий маршрут для тренувань", – додав він.

Отож, офіційне відкриття змагань відбудеться о 9.30 біля головного корпусу Східноєвропейського національного університету.

Організатори планують закінчення змагань о 13:30, де буде нагородження переможців та розіграш лотереї. Також планують велозмагання та забіги для дітей на 100, 500 та 1000 метрів.

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024