Поділитись:

30 under 30: до рейтингу Forbes потрапили восьмеро українців

П'ятниця, 09 квітня 2021, 03:40
30 under 30: до рейтингу Forbes потрапили восьмеро українців

До щорічного рейтингу людей віком до 30 років, які впливають на різноманітні сфери життя видання Forbes включило одразу вісьмох українців.

Як повідомляється на сайті Forbes, рішення про включення кандидатів у кожну з категорій визначала колегія суддів, - інформує "Суспільне".

Технології

У категорії "Технології" рейтингу опинилися одразу дві українки та три українці. Перша з них – 29-річна Ліза Дзюба, яка є співзасновницею сервісу Flawless App. Цей проєкт, який українка заснувала спільно з 25-річним Ахмедом Сулейманом, є інструментом для порівняння дизайну з реальним мобільним додатком під час розробки. Сервісом користуються розробники з низки світових компаній, зокрема, Uber, eBay, Nike, Qiwi, Spotify та інших.

Також у списку опинилась 29-річна засновниця A-LabInsider Інна Заіменко. Створений українкою сервіс займається вебмоніторінгом і відбором літератури для полегшення пошуку наукової інформації для біотехнологічних компаній.

Окрім того, видання включило до рейтингу співзасновників додатка Reface – Ярослава БойкаДениса Дмитренка та Романа Могильного. Усім трьом чоловікам – 29 років. Додаток Reface за допомогою штучного інтелекту дозволяє замінювати людське обличчя на анімаціях чи відео зі збереженням міміки. У серпні 2020 року додаток опинився на першому місці за популярністю в AppStore.

Соціальний вплив

Єдиним українцем у категорії "Соціальний вплив" виявився 25-річний співзасновник проєкту Fast Федір Сердюк. Метою проєкту є навчання людей навичкам надання першої медичної допомоги.

Фінанси

У даній категорії судді Forbes виділили 29-річного Сергія Герасимовича, який є співзасновником EZ Blockchain. Сергій, який нині проживає у Чикаго, працює над створенням інфраструктури для створення блокчейнів, що спрямована допомагає використовувати енергію, зменшуючи викиди

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів