Поділитись:

Чому обручки та довгі нігті для медпрацівників – це зло

Понеділок, 10 травня 2021, 08:13
Чому обручки та довгі нігті для медпрацівників – це зло

Обручки, перстні, наручні годинники, браслети, довгі нігті – все це слід категорично забороняти носити медичним працівникам під час догляду за пацієнтами.

І це не дисциплінарна примха, а гігієнічна потреба. Про це наголосили в Центрі громадського здоров'я. 

Ось кілька переконливих фактів:

  • Шкіра під обручками більше колонізована мікроорганізмами в порівнянні з іншими ділянками шкіри на пальцях. Крім того, обручки, перстні та інші прикраси на руках збільшують ризик ушкодження медичних рукавичок.
  • В піднігтьових ділянках міститься велика кількість бактерій та дріжджових грибів. Наявність довгих нігтів унеможливить доступ мила або антисептика в ці ділянки. Як і прикраси, довгі, гострі нігті (природні чи штучні) можуть легко пошкоджувати медичні рукавички.
  • Нанесений лак для нігтів якщо і не сприяє збільшенню кількості мікроорганізмів на них, але швидко вкривається мікротріщинами. А це передумови для розмноження мікробів та їх «захищеності» під час проведення гігієни рук.

У кожному закладі, який проводить догляд за пацієнтами, має бути розроблена політика щодо заборони носіння ювелірних виробів, штучних нігтів та покриття нігтів лаком. Причому такі правила не повинні враховувати культурні або релігійні уподобання, так як від цього залежить здоров’я як працівників, так і пацієнтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів