Поділитись:

Дорожники розповіли, що там із мостом на трасі Луцьк-Львів (фото)

Субота, 22 травня 2021, 11:15
Дорожники розповіли, що там із мостом на трасі Луцьк-Львів (фото)

На ділянці траси Луцьк – Львів, де на початку травня обвалився міст, встановлюють тимчасову переправу. 

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив Укравтодор. 

За словами дорожників, роботи із монтажу переправи почалися у п'ятницю, 21 травня. 

У Львівській області на автомобільній дорозі Н-17 поблизу села Гайок мостобудівники вже зробили земляний насип та влаштували під'їзди до тимчасового мосту. Наступним етапом стане зведення тимчасової переправи зі збірних металевих конструкцій.Плануємо стартувати вже на наступному тижні.

Нагадаємо, 3 травня обвалилася секція аварійного 61-річного мосту на маршруті Н-17 Львів – Радехів – Луцьк. Штучна споруда була побудована у 1961 році і відтоді жодного разу капітально не ремонтувалася. Через руйнування старого мосту через Західний Буг рух транспорту організовано в об'їзд. Пішоходи можуть скористатися переходом.

Дорожники розповіли, що там із мостом на трасі Луцьк-Львів (фото)Дорожники розповіли, що там із мостом на трасі Луцьк-Львів (фото)

За інформацією дорожників, торік міст через Західний Буг було включено до списку Національної програми відновлення мостів – реконструкція переходу була запланована на цей рік. Роботи планують розпочати у найближчі місяці. Проєкт реконструкції мосту було представлено техраді Укравтодору та секції 5 ДерждорНДІ. У четвер, 20 травня стартувала експертиза. Після позитивного висновку буде оперативно визначено підрядника й у максимально короткі терміни розпочнуться будівельні роботи.

Масштабне обстеження мостового господарства на початку 2020 року показало, що негайного ремонту потребують 895 штучних споруд по всій Україні. З них 169 перебували у передаварійному стані. Основна причина такого результату – відсутність належного фінансування й ігнорування проблеми десятиліттями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів