Поділитись:

Як правильно пакувати валізу: поради для мандрівників

П'ятниця, 16 вересня 2016, 21:19
Як правильно пакувати валізу: поради для мандрівників

Зібрати валізу швидко, акуратно та грамотно – ціла наука.

Навіть коли ми хочемо взяти з собою в подорож мінімум речей, дуже часто трапляється так, що від кількості складеного одягу, взуття, аксесуарів і косметики валіза просто не закривається.

Редактори Business Insider розповіли, як складати валізу з розумом.

1. Кладіть у валізу сухі серветки. Якщо ви повертаєтеся з відпустки і серед ваших речей є і чисті, й брудні, сухі серветки вберуть неприємні запахи і не дозволять їм поширитися на чисті речі.

2. Затисніть бритвене лезо в біндери. Незважаючи на те, що сучасні бритви вважаються безпечними, в тісноті валізи вони можуть щось подряпати або порізати. Захистіть головку бритви завдяки канцелярскому зажиму (біндері).

3. Складайте туалетно-косметичні засоби у два пакети. Це допоможе запобігти можливим протіканням крему або зубної пасти вглиб валізи.

4. Купуйте дорожні набори косметики, де обсяг кожного засобу не перевищує 90 мл. Або купуйте косметику вже по місцю прибуття. Це допоможе заощадити місце у валізі.

5. Обирайте легку валізу. Компактні легкі валізи і носити простіше, і ризик доплати за вагу багажу знижується.

6. Розфасуйте пральний порошок по маленьким пакетикам. У разі непередбаченої ситуації і забруднення речей, ви зможете оперативно випрати їх на ходу.

7. Покладіть у валізу кілька порожніх тканинних сумок. Вони знадобляться вам для брудних речей і сувенірів.

8. Помістіть скручені валиком шкарпетки всередину взуття. Це і заощадить місце у валізі, і збереже форму взуття.

9. Скрутіть одяг валиком і помістіть його в герметичний пластиковий пакет. Скручування одягу – найкращий спосіб помістити у валізу якомога більше речей. А герметичний пакет дозволить прибрати зайве повітря, який теж займає об'єм у ручній поклажі.

10. Намагайтеся брати легкий і такий, що не мнеться, одяг. Такі речі можна складати дуже щільно, і при цьому їх не доведеться довго прасувати. Кладіть такий одяг за кольорами, щоб потім швидше підбирати образ.

11. Обертайте підошви взуття в одноразові шапочки для душу. Це запобігатиме забрудненню сусідніх речей і не займе стільки місця, як окремий пакет на кожну пару взуття.

12. Складайте взуття носком до п'ятки на дні валізи. Такий спосіб складання економить місце і зберігає баланс ваги у валізі.

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 квітня 2024
09:12
15 березня 2024
09 лютого 2024
16 січня 2024
02 січня 2024
27 листопада 2023
18 серпня 2023
15 серпня 2023