Поділитись:

Депозити та вклади: як відкрити вигідний депозит в Україні*

Середа, 26 травня 2021, 15:26
Депозити та вклади: як відкрити вигідний депозит в Україні*

Все більше українців прагнуть зберегти і примножити свої заощадження. Нестабільна економічна ситуація стимулює населення до пошуку безпечних варіантів вкладення грошових коштів. Сьогодні відкрити депозит в банку по праву вважається одним з найнадійніших інвестиційних інструментів, який дозволяє не тільки захистити гроші від знецінення, а й отримувати стабільний дохід.

Незважаючи на те, що багато регулярно користуються банківськими послугами і знають, як працюють вклади, є чимало людей, які жодного разу не відкривали депозит. У цій статті ми розповімо, що таке вигідні депозити і як відкрити банківський вклад, щоб ваші гроші працювали.

Яку ставку вибрати

Серед великої кількості послуг в українських банках можна зустріти кілька видів процентних ставок по депозитах. Вкладник може вибрати щомісячні виплати, капіталізацію відсотків або ж виплату зароблених коштів після закінчення терміну дії договору. Безумовно, фінансовій установі вигідніше, щоб виплати відбувалися якомога рідше - гроші довше залишаються в розпорядженні банку, і як наслідок, приносять йому додатковий прибуток.

В такому випадку, відсотки по депозитах в залежності від суми вкладу і терміну дії договору можуть різнитися. Найбільш вигідний варіант для вкладника - капіталізація відсотків. У цьому випадку нарахування відсотків відбувається не тільки на суму депозиту, а й на кошти, нараховані за попередні місяці.

Які бувають терміни

Залежно від часу, на яке ви плануєте вкласти гроші в банк, депозити поділяють на короткострокові та довгострокові. Велика частина українців віддає перевагу короткостроковим вкладенням, які не перевищують трьох місяців. Це пов'язано з тим, що люди не хочуть заморожувати заощадження на тривалий період. Розуміючи це, фінансові установи знижують ставки за короткостроковими вкладами - зазвичай вони на 1-2% нижче.

Зняття раніше терміну

Багато з нас знайомі з ситуацією, коли терміново потрібні гроші, а депозитний договір закінчиться ще не скоро. У таких випадках можна оформити депозит з можливістю дострокового закриття. В такому випадку відсотки по депозитах з правом розірвання будуть нижче, зате у вас буде можливість швидко отримати гроші в банку для своїх потреб. Важливо перед оформленням банківського вкладу уважно вивчити умови надання послуг. Якщо якісь пункти договору вам не зрозумілі, не соромтеся і звертайтеся до співробітників банку для роз'яснень.

Залежно від обраного тарифного плану, вам будуть нараховуватися відсотки. Багато сучасні банки пропонують відкрити вигідні депозити без відвідування відділення. Це можна зробити через мобільний додаток.

Надрукувати
мітки:
коментарів