Поділитись:

"Квартирний лохотрон": як лучан "розводять" на оренді житла

Понеділок, 19 вересня 2016, 19:41
«Квартирний лохотрон»: як лучан «розводять» на оренді житла

Лучан застерегли від шахраїв, які виманюють гроші, обіцяючи здати квартиру.

Як повідомила ріелтор Поліна Бушуєва, через дефіцит квартир на ринку, багато людей стають жертвами аферистів, які використовують сайт "OLX", – пише Волинське Агентство Розслідувань.

"Працюють вони за декількома схемами, але стиль подачі оголошень завжди той самий: 1- або 2-кімнатна квартира, з гарними фото, в зручному районі, за трошки-нижче-ринкової вартісті!, в більшості опис – російською мовою (але не завжди!), у описі – орієнтири: школа, готель, супермаркет (це зробити дуже просто, так як на google maps можна все детально роздивитись), у завжди допис – посередників/агентства прошу не турбувати (нам, ріелторам, простіше їх вичислити", – інформує ріелтор.

Окрім того, ріелтор розповіла, у телефонній розмові аферисти найчастіше послуговуються двома легендами: "я дуже зайнята людина (прокурор/банкір/бізнесмен і т.д.) і вже дуже багато дзвінків/бажаючих подивитись квартиру, тому, якщо ви хочете її зняти, скиньте мені на картку завдаток. Я проживаю/у відрядженні в іншому місті і буду через 2-3 дні у Луцьку". Друга легенда: ніби то у власника дуже хороша людина і він шукає порядних квартирантів, відповідно здає житло недорого.

"Розказує добре підготовлену інформацію про себе, назначає час перегляду. Може перед переглядом передзвонити з іншого номера і сказати, що свій телефон десь лишив і (слава Богу!) записав Ваш номер у блокнот чи кудись там ще. Коли клієнт прийшов на місце зустрічі, раптово виявляється, що "…забув телефон в машині/офісі, а треба терміново передзвонити за кордон/по роботі. Чи не можете Ви скинути 200/300 грн на мобільний, я при зустрічі Вам відразу віддам!" Якщо клієнт не погоджується – грубо лається у відповідь, якщо погодився і скинув гроші – вимикається телефон", – пише Поліна Бушуєва.

Лучанка радить перевіряти фото у таких оголошеннях через пошук у Google. Слід натиснути на фотографію правою кнопкою миші та обрати "шукати зображення в Google", тоді треба перейти за першими посиланнями.

"Якщо знайдено повтор фото – це шахрай. І, обов'язково, поскаржитись на оголошення в OLX! Тоді його швидше видалять", – зауважила ріелтор.

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024