Поділитись:

Як працюватимуть школи в Кульчині, Клепачеві та Жидичині нового навчального року (відео)

Середа, 09 червня 2021, 19:00
Як працюватимуть школи в Кульчині, Клепачеві та Жидичині нового навчального року (відео)

З якими викликами зіткнуться освітяни, учні та їхні батьки у Луцькій ТГ нового навчального року обговорили в ефірі програми «Відкрита влада. Місто» на телеканалі «Аверс». Зокрема, заступниця голови фракції Громадянського Руху «СВІДОМІ» Алла Надточій зауважила, що з деякими школами в громаді ситуація залишається невирішеною.

На сьогоднішній день ми знаємо, що є школи, які не відкриються у населених пунктах, які приєдналися до Луцька. Разом з тим під знаком питання, як функціонуватимуть школи в Кульчині, Клепачеві та Жидичині, куди дітки мають ходити. Ця ситуація в підвішеному стані, - розповіла Алла Надточій.

Нагадаємо, скандальне питання про те, що Кульчинська початкова школа стане філією школи у сусідньому Клепачеві, не підтримали і зняли з рогляду виконавчого комітету. Поділ територій нещодавно приєднаних до Луцька громад на мікрорайони і закріплення їх за навчальними закладами у міській раді розглянуть пізніше.

Надточій каже, що ситуація, ймовірно проясниться ближче до початку нового навчального року.

Батьків клепачівських учнів обурювало, що їх не інформують, що відбується і якою буде доля їхньої школи.

Раніше Алла Надточій наголошувала, що про будь-які зміни, які відбуваються у сфері освіти, управління освіти має інформувати депутатів освітньої комісії. Депутати повинні бути проінформовані для того, щоб правильно і компетентно давати будь-яку відповідь громадянам, які до них звертаються. Адже ці батьки, коли не знаходять розуміння у стінах міської ради чи в кабінетах чиновників, ідуть спілкуватися зі своїми обранцями. Також вона наголошувала, що без перспективного плану і врахування майбутньої демографічної ситуації не можна приймати таких важливих рішень.

Довідково:

У зв'язку з адміністративною реформою і приєднанням до Луцької територіальної громади нових населених пунктів, виникла необхідність поділити новоприєднані території на мікрорайони. Відповідно, кожен мікрорайон повинен бути закріплений за однією школою так, як це є в обласному центрі Волині. Проект поділу підготували і подали на розгляд виконавчого комітету Луцькради, який засідав 7 квітня. Згідно з ним, опорними навчальними закладами мікрорайону, до якого входить Кульчин, є Жидичинський ліцей №1 та Клепачівська ЗОШ І-ІІ ступенів. Таким чином Кульчинська початкова школа мала б працювати, як філія Клепачівської. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
02 травня 2024
01 травня 2024
29 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024
23 квітня 2024
18 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024
14 квітня 2024