Поділитись:

BMW та групу Volkswagen оштрафували на €875 мільйонів за картельну змову

П'ятниця, 09 липня 2021, 00:41
BMW та групу Volkswagen оштрафували на €875 мільйонів за картельну змову

Єврокомісія своїм рішенням наклала стягнення в понад 875 мільйонів євро на ключові німецькі компанії-автовиробники: BMW, виробників групи Volkswagen (Volkswagen, Audi та Porsche), а також Daimler, за картельну змову щодо використання технології зі зменшення кількості шкідливих вихлопів автомобілів з дизельними двигунами.

Про це повідомляє Укрінформ, посилаючись на заяву виконавчої віцепрезидентки Європейської комісії Маргрете Вестагер.

«Єврокомісія сьогодні прийняла рішення вжити заходів проти п’яти автовиробників: Daimler, BMW, а також Volkswagen, Audi та Porsche, які належать до групи Volkswagen. Комісія наклала загальне стягнення у 875 мільйонів євро. Ці автовиробники на порушення закону змовилися, щоб обмежити конкуренцію в сфері технологій з очищення викидів для дизельних автомобілів», – зазначила представниця Єврокомісії.

За її словами, це перший випадок, коли Єврокомісія накладає стягнення "за співробітництво у технічних елементах, що має ознаки картельної змови".

Вестагер зауважила, що всі згадані компанії визнали участь у змові та погодилися врегулювати цю справу. Компанію Daimler, котра сповістила Єврокомісію про порушення, не штрафуватимуть.

«Щороку мільйони дизельних автомобілів... продаються на ринку Європи, ще більше вже перебувають у використанні. Не лише власники цих автомобілів, й усі громадяни мають право вірити, що виробники автомобілів конкурують одне з одним, зокрема щодо зменшення шкідливих викидів. Але згадані компанії не виправдали ці очікування. Впродовж більш ніж 5 років вони навмисне уникали конкуренції у тому, щоб краще очищувати викиди», – зазначила Маргрете Вестагер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів