Поділитись:

В Олімпійських Іграх-2020 візьмуть участь восьмеро волинян

Вівторок, 13 липня 2021, 12:42
В Олімпійських Іграх-2020 візьмуть участь восьмеро волинян

Фото – Суспільне

Олімпіада у Токіо стартує 23 липня та протриває до 8 серпня.

Як інформує Суспільне, на Іграх, серед 158 спортсменів збірної України, виступлять восьмеро волинян.

Марія Повх – веслування на байдарках та каное.
Майстер спорту міжнародного класу з веслування на байдарках і каное. Спортсменка народилася 8 січня 1989 року в Луцьку. Веслувальниця – вихованка СДЮШОР "Олімп".

Юрій Вандюк – веслування на байдарках та каное.
Майстер спорту України, срібний призер чемпіонату світу, Європи та Європейських ігор з веслування на байдарках і каное. Народився спортсмен 7 травня 1994 року в Ковелі. Олімпієць – вихованець КДЮСШ імені Євгена Кондратовича.

Анастасія Турчин – дзюдо.
Багаторазова чемпіонка Європи та України з дзюдо, майстер спорту України міжнародного класу. Народилася 3 січня 1995 року, вихованка спорткомплексу "Динамо".

Яна Беломоіна – маунтінбайк.
Одна з лідерок світового маунтинбайку в дисципліні крос-кантрі. Спортсменка народилася 2 листопада 1992 року, у місті Луцьк. Яна – вихованка спортшколи "Динамо".

Іван Банзерук – легка атлетика.
Один із найшвидших скороходів України, срібний призер Чемпіонату світу зі спортивної ходьби, майстер спорту України з легкої атлетики. Народився 1990 року в селі Воєгоща, Камінь-Каширського району. Тренує легкоатлета Володимир Яловик.

Данило Даниленко – легка атлетика.
Майстер спорту міжнародного класу з бігу на 400 метрів та бігу на 400 метрів з бар’єрами. Народився у 1994 році в Черкасах, з 2014 року спортсмен виступає за Волинську область. Коли легкоатлет у 2013 році увійшов в юніорську групу, змінив тренера та переїхав у Донецьк. З початком війни разом з тренерами переїхав у Луцьк.

Ірина Климець – легка атлетика.
Майстер спорту міжнародного класу з метання молота. Народилася 4 жовтня 1994 року у селі Четвертня, Маневицького району. Ірина вихованка Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності та обласної ДЮСШ. Спортсменку тренує Роман Черкашин.

Марія Сахарук (Філюк) – легка атлетика.
Легкоатлетка-скороходка народилася 14 жовтня 1995 року у Луцьку. Марія починала спортивну кар’єру у Волинській обласній школі вищої спортивної майстерності. Нині дівчину тренують Борисюк Валентина та Мазур Євген.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів