Поділитись:

У Польщі викрили зловмисників, які грабували українців

П'ятниця, 16 липня 2021, 23:31
У Польщі викрили зловмисників, які грабували українців

Окружна прокуратура Тарнова розслідує справу злочинного угруповання, члени якого, перевдягаючись у поліцейських, нападали на українців.

Про це пoвідoмляє Yavp.pl з пoсиланням на tarnow.net.pl.

Відзначається, що злочинці діяли втрьох. Усі вони жителі міста Рацибуж. Злочинну групу очолював поліцейський. 

Слідство стверджує, що підозрювані, діяли в місцях для відпочинку подорожувальників на автостраді А4 від Перемишля до Легніци. Вони відслідковували громадян України, потім підходили до них, представлялися поліцейськими та вимагали віддати всі гроші, які ті мають при собі. Зазвичай переконували, що гроші начебто можуть бути фальшивими, тому треба все перевірити. Неодноразово вдаючись до погроз та насильницьких дій.

Таким чином, в листопаді минулого року постраждалий чоловік, який зупинився перепочити в місцевості Клай, втратив 21 тис зл, 550 євро і 300 доларів. У грудні 2020 року погрожуючи пістолетом та застосувавши силу (ударили в обличчя), злочинці на паркінгу MOP Rudka відібрали в 2-х українців 57 тис грн і 500 зл.
 
Загалом слідство офіційно задокументувало 2 випадки, коли в громадян України підозрювані відібрали готівку. Ще дві спроби не вдалися: українці дали рішучий опір навіть попри застосування проти них сльозогінного газу та наручників. Прокуратура не виключає, що насправді постраждалих було більше, тому закликає звертатися до них з такою інформацією. 

Усім трьом підозрюваним пред'явили звинувачення в збройних пограбуваннях. За це їм загрожує до 12 років в'язниці. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів