Поділитись:

Замість іспитового – реальний строк: волинянин, який мало не вбив сусіда, сидітиме

Понеділок, 26 липня 2021, 18:10
Замість іспитового – реальний строк: волинянин, який мало не вбив сусіда, сидітиме

фото ілюстративне

Для волинянина, який мало не убив сусіда, замість 5 років позбавлення волі зі встановленням трирічного іспитового строку призначили реальне покарання.

Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури. 

Волинський апеляційний суд призначив 51-річному волинянину, який мало не вбив сусіда, покарання у виді реального позбавлення волі.

Удень 11 серпня 2020 року чоловік у селі Рованці Луцького району під час конфлікту накинувся на 50-річного односельця та завдав йому тяжких тілесних ушкоджень. Лише втручання у конфлікт інших осіб та надання вчасної медичної допомоги врятували потерпілого від смерті.

Луцький міськрайонний суд, визнавши обвинуваченого винним у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень (ч.1 ст. 121 КК України), призначив йому покарання у виді 5 років позбавлення волі зі встановленням трирічного іспитового строку. Проте прокурори оскаржили вирок в апеляційному порядку.

Суд апеляційної інстанції  призначив волинянину, який упродовж року не відшкодував потерпілому навіть завдану матеріальну шкоду, покарання у виді 5 років реального позбавлення волі.

Нагадаємо: нещодавно Волинський апеляційний суд змінив вирок Луцького міськрайонного суду, яким волинянин за побиття неповнолітнього отримав покарання у вигляді одного року обмеження волі умовно. 27 липня 2020 року чоловік біля магазину в селі Липини безпричинно вдарив кулаком в обличчя неповнолітнього. У результаті удару той впав та вдарився головою об асфальт, від чого втратив свідомість. Лікарі діагностували у хлопця струс головного мозку та забої, що відноситься до легких тілесних ушкоджень. Дії зловмисника суд першої інстанції кваліфікував як хуліганство та призначив покарання у вигляді одного року обмеження волі умовно. Однак прокурори оскаржили вирок і апеляційний суд призначив покарання у виді арешту строком на два місяці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
09 травня 2024
08 травня 2024
07 травня 2024
03 травня 2024
02 травня 2024
01 травня 2024
30 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024