Поділитись:

«Дітей треба готувати»: очільник освіти Луцька про нетрадиційні стосунки

Четвер, 12 серпня 2021, 09:02
«Дітей треба готувати»: очільник освіти Луцька про нетрадиційні стосунки

Директор департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар зазначив, що вкрай негативно ставиться до навчальної літератури, яка толерує нетрадиційні сексуальні стосунки. Разом з тим він додав, що Україна – демократична держава, відтак учні та їхні батьки мають право користуватися будь-якими підручникми, які не заборонені чинним законодавством.

Про це Віталій Бондар розповів у інтерв'ю ІА Конкурент.   

«Щодо моєї індивідуальної, суб’єктивної позиції як людини, то я ставлюся досить негативно до таких підручників і до таких речей. Але ми зараз живемо в демократичній державі, де кожна людина має право на свою точку зору і свою позицію»– зазначив Віталій Бондар. 

Він нагадав, що свою позицію висловив як депутат Луцької міської ради та обґрунтовував своє рішення. Однак головний освітянин додав, що батьки мають право на іншу точку зору, а діти можуть користуватися будь-якими підручниками, які в рамках чинного законодавства не заборонені.

«Чогось негативного, щоб порушувало права людей, у цьому підручнику я не знайшов, але, думаю, що дітей до такої літератури ще потрібно готувати», – додав Віталій Бондар.

Також головний освітянин Луцька додав, що виховні години у школах проводяться, починаючи з першого класу. Окрім того, є факультативи з предметів християнська мораль і етика та основи сім'ї. Однак кожен навчальний заклад має індивідуальну програму виховання учнів.

Більше про реформу освітньої галузі читайте в інтерв'ю директора департаменту освіти Луцької міської ради Віталія Бондаря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів