Поділитись:

На Волині грибники знайшли авіабомбу, міну і снаряди(фото)

Четвер, 02 вересня 2021, 13:31
На Волині грибники знайшли авіабомбу, міну і снаряди(фото)

На Волині жителі п'яти сіл, які проводили земляні роботи і збирали гриби, познаходили боєприпаси часів Другої світової війни.

Про це повідомили на сайті ГУ ДСНС України у Волинській області.

У середу, 1 вересня поблизу сіл Затурці, Марковичі, що на території Володимир-Волинського району, а також Обенижі, Соловичі, Городилець Ковельського району, громадяни під час проведення земляних робіт, а також збирання грибів у лісосмугах, знайшли підозрілі предмети та повідомили про це службу порятунку «101».

На місце виклику приїхали працівники групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення  ГУ ДСНС України у Волинській області, які вилучили та знищили сім артилерійських снарядів калібру 76 та 152 мм, одну 82-міліметрову мінометну міну та одну авіаційну бомбу.

Усі дев'ять одиниць вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни вилучені та знешкоджені у встановленому порядку.

На Волині грибники знайшли авіабомбу, міну і снаряди(фото)На Волині грибники знайшли авіабомбу, міну і снаряди(фото)

Нагадаємо, 17 серпня, у лісі поблизу села Терешківці Горохівської громади дідусь, який вирушив по гриби, замість них знайшов досить небезпечний «врожай» застарілих боєприпасів – мінометну міну калібру 82 мм і вісім артилерійських снарядів калібром 76 та 122 мм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів