Поділитись:

Показали, як реставрують «Лесині» будиночки в Колодяжному (фото, відео)

Неділя, 12 вересня 2021, 13:17
Показали, як реставрують «Лесині» будиночки в Колодяжному (фото, відео)

У меморіальних будинках родини Косачів у селі Колодяжне, де дитячі та юнацькі роки провела Леся Українка, триває реконструкція.

Завідувачка музею Ольга Бойко розповіла Суспільному про відновлення частини історико-культурного заповідника «Старий Луцьк».

За її словами, кошторис робіт складає 10 мільйонів гривень.

Роботи тривають одночасно у двох будинках Косачів. Їх називають «сірий» і «білий». Завідувачка музею розповідає – це перша реконструкція з часу відкриття музею. Частина меблів та експонатів з обох будинків зараз зберігаються у фондах музею, з іншої частини зробили виставку під назвою «За обіднім столом» та презентують її у літературній експозиції.

Ольга Бойко розповіла, що музей у Колодяжному щороку відвідує майже 25 тисяч туристів. Коли завершиться реставрація, наразі сказати важко, – говорить завідувачка.

Після усіх робіт для відвідувачів облаштують нові туристичні об’єкти.

Показали, як реставрують «Лесині» будиночки в Колодяжному (фото, відео)Показали, як реставрують «Лесині» будиночки в Колодяжному (фото, відео)Показали, як реставрують «Лесині» будиночки в Колодяжному (фото, відео)Показали, як реставрують «Лесині» будиночки в Колодяжному (фото, відео)Показали, як реставрують «Лесині» будиночки в Колодяжному (фото, відео) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів